Αιτήσεις ΔΙΕΚ 2023 / Οδηγίες Χρήσης υποβολής εφαρμογής diek.it.minedu.gov.gr

Αιτήσεις ΔΙΕΚ 2023 / Οι Οδηγίες Χρήσης της εφαρμογής

Δημόσια ΙΕΚ: Δείτε μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» το Εγχειρίδιο με τις οδηγίες χρήσης της εφαρμογής σχετικά με την διαδικασία ηλεκτρονικής αίτησης για δωρεάν σπουδές στα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα (diek.it.minedu.gov.gr) για την υποβολή αιτήσεων για εγγραφή των υποψηφίων για δωρεάν σπουδές στα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας. Η υποβολή αιτήσεων στα Δ.Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού για όλους τους ενδιαφερόμενους-απόφοιτους Λυκείου ξεκινά από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023 μετά τις 9 π.μ.


Στο σύστημα αυτό μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023 και μετά τις 9 π.μ. για θέση καταρτιζομένου σε Δ.Ι.Ε.Κ. που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και αφορά στο Α' εξάμηνο κατάρτισης χειμερινού εξαμήνου 2023.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης επιλογής έχουν οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς ηλικιακό όριο,  μέχρι και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 15:00. Σχετικές οδηγίες για τους ενδιαφερόμενους παρέχονται στην αρχική σελίδα του Πληροφοριακού Συστήματος στον σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr

Για τους επιτυχόντες στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. που υπέβαλαν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο έχει εκδοθεί ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. σχετικά με την περίοδο ηλεκτρονικής εγγραφής τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Οι πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ, Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ και Τ.Ε.Λ. μπορούν να εγγραφούν στο Γ΄ εξάμηνο φοίτησης των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. σε συναφείς ειδικότητες με τον επαγγελματικό τομέα από τον οποίο αποφοίτησαν. Σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία εγγραφής δεν γίνεται ηλεκτρονικά, αλλά με υποβολή αίτησης των ενδιαφερομένων στα Ι.Ε.Κ. ενδιαφέροντός τους, στα οποία λειτουργεί Γ΄ εξάμηνο στις εν λόγω ειδικότητες, από 1 έως 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Την ενημερωτική σελίδα για τα Δημόσια ΙΕΚ μπορείτε να την δείτε εδώ. 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr