ΣΥΣΔΙΕΚ: Ούτε σκέψη για δίδακτρα στα Δημόσια ΙΕΚ

ΣΥΣΔΙΕΚ: Ούτε σκέψη για δίδακτρα στα Δημόσια ΙΕΚ

"Είναι προκλητικό, όταν η κυβέρνηση στο φετινό κρατικό προϋπολογισμό μειώνει την χρηματοδότηση κατά 33,37% για τα Δ.ΙΕΚ, δηλαδή από 85 εκατομμύρια στα 56 εκατομμύρια ευρώ, την ίδια στιγμή στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση - ανάμεσα σε άλλα - να προβλέπει την καταβολή χρηματικού ποσού για την εγγραφή σε Δημόσιο ΙΕΚ!

Είναι προκλητικό όταν από τους σπουδαστές και τις οικογένειες τους έχουν κρατηθεί ένα κάρο φόροι όλα αυτά τα χρόνια και μας λένε να βάλουμε πάλι το χέρι στην τσέπη!


Είναι προκλητικό όταν η κυβέρνηση μοιράζει δωράκια εκατομμυρίων σε μεγαλοεπιχειρηματίες, δίνει πάνω από 2 δις για την αγορά Rafale και την ίδια στιγμή έχει τις οικογένειες μας με επιδόματα-ψίχουλα για να λέμε κι «ευχαριστώ»!

Οι σπουδαστές όμως έχουμε πείρα!

Η κατάργηση των διδάκτρων στα Δημόσια ΙΕΚ ήταν κατάκτηση των αγώνων του Συλλόγου μας και των συναδέλφων μας τα προηγούμενα χρόνια!

Γιατί και όταν τα Δ. ΙΕΚ είχαν δίδακτρα πάλι οι σπουδαστές δεν είχαν βιβλία και έβαζαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για σημειώσεις, για αναλώσιμα, τα εργαστήρια ήταν απαρχαιωμένα και χωρίς εξοπλισμό!

Γιατί και η τωρινή πείρα των σπουδαστών στο Δημόσιο ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου που πληρώνουν δίδακτρα, η κατάσταση δεν είναι πολύ διαφορετική, ενώ μέσα από τη συλλογική τους δράση κατακτήσαμε τη μείωση των διδάκτρων! ….(φώτο)

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας και τα όνειρα μας!

Διεκδικούμε εδώ και τώρα αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα Δ.ΙΕΚ για να λειτουργήσουν οι σχολές με ασφάλεια για όλους τους σπουδαστές και να εξασφαλιστούν όλα όσα χρειάζονται για να μάθουμε την ειδικότητα που επιλέξαμε όπως μας αξίζει!

Να την μάθουμε σωστά έχοντας βιβλία και σύγχρονα εργαστήρια με εξοπλισμό και αναλώσιμα για όλες τις ειδικότητες με βάση την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας χωρίς να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη!

Να έχουμε πάσο όλοι οι σπουδαστές!

Να κάνουμε πρακτική άσκηση με κατοχυρωμένα δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό. Να μπορούμε να δουλέψουμε σε αυτό που σπουδάσαμε χωρίς επιπλέον πιστοποιήσεις αλλά μόνη προϋπόθεση για τη δουλειά και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος να είναι το πτυχίο.

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ

  • Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών των ΙΕΚ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr