Ξεκίνησαν οι Αιτήσεις για Δωρεάν Σπουδές στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ στην ειδικότητα «Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου»

Ξεκίνησαν οι Αιτήσεις για Δωρεάν Σπουδές στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ στην ειδικότητα «Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου»

Προσκαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ, στην ειδικότητα ''Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου'', στο Α΄ Φθινοπωρινό εξάμηνο εκπαιδευτικού έτους 2019-2020 που προβλέπεται να αρχίσει την 1/10/2019 και να περατωθεί την 29/1/2020 να υποβάλλουν σχετική αίτηση.

Η ειδικότητα θα λειτουργήσει στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ Αθήνας και Θεσσαλονίκης


ΙΕΚ ΕΚΑΒ

To Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του ΕΚΑΒ είναι δημόσιο ΙΕΚ που υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας παρέχει εκπαίδευση στην ειδικότητα «Διασώστης–Πλήρωμα Ασθενοφόρου». Στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ η προσφερόμενη κατάρτιση στον τομέα της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας πραγματοποιείται σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στις επιστήμες και την τεχνολογία.

Η εκπαίδευση στους σπουδαστές παρέχεται σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους του ΕΚΑΒ από εκπαιδευτές οι οποίοι διαθέτουν υψηλή κατάρτιση στην επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική, μεγάλη επαγγελματική εμπειρία και μεράκι για το αντικείμενο της εργασίας και της διδασκαλίας.

Η άμεση επαφή με τους εργαζόμενους του χώρου και τα μέσα με τα οποία παρέχεται η προνοσοκομειακή φροντίδα οδηγούν στην απόκτηση προσόντων και δεξιοτήτων που θα τους εντάξουν ευχερώς στην αγορά εργασίας. Δομές παροχής προνοσοκομειακής φροντίδας στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα στις οποίες μπορούν να απασχοληθούν απόφοιτοι του ΙΕΚ ΕΚΑΒ είναι το ΕΚΑΒ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, ΜΚΟ, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ασφαλιστικοί Οργανισμοί, Ιδιωτικές Κλινικές, Υπηρεσίες Υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων, κ.α.

Οι σπουδές στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ εξοπλίζουν τους απόφοιτους με τα απαραίτητα εφόδια ώστε να μπορούν να σταθούν με την αναγκαία γνώση και ευαισθησία στον πάσχοντα συνάνθρωπό τους προσφέροντάς του με επαγγελματισμό τη μέγιστη φροντίδα.

Προϋποθέσεις Υποβολής Αιτήσεων

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να εισαχθούν στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής:

- Να είναι Έλληνες πολίτες που διαθέτουν τίτλο σπουδών Ενιαίου Λυκείου, ή άλλου ισότιμου με αυτό ή αντίστοιχο με τα εκάστοτε προβλεπόμενα, ή πολίτες κρατών εντός ή εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ομογενείς που διαθέτουν τίτλο σπουδών ισότιμο προς αυτόν του Ελληνικού Λυκείου.

- Για αλλοδαπούς πολίτες απαιτείται πολύ καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας, η οποία αποδεικνύεται με αντίστοιχη βεβαίωση Ελληνομάθειας του Διδασκαλείου της Νέας Ελληνικής γλώσσας του Πανεπιστημίου Αθηνών ή του Σχολείου της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που χορηγείται μετά από σχετική εξέταση του υποψηφίου.

- Να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης Β΄ κατηγορίας.

Οι υποψήφιοι για κατάρτιση οφείλουν να καταθέσουν στο ΙΕΚ του ΕΚΑΒ τα παρακάτω δικαιολογητικά:

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ

- Σχετική αίτηση (στο τέλος της ανάρτησης μπορείτε να βρείτε τη σχετική αίτηση).

- Φωτοτυπία του απαιτούμενου τίτλου σπουδών. Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η προσκόμιση αντιγράφου του πρωτότυπου τίτλου, θα προσκομίζεται αποδεικτικό τίτλου σπουδών, που θα εκδίδεται από τη σχολική μονάδα αποφοίτησης του υποψήφιου και στο οποίο θα αναγράφεται ο τελικός βαθμός αποφοίτησης. Σε περίπτωση μη αποφοίτησης από ελληνικό λύκειο ή ΣΕΚ απαιτείται η κατάθεση του ισότιμου πρωτότυπου τίτλου σπουδών, επίσημης μετάφρασης αυτού καθώς και της ισοτιμίας του, εκδοθέντων από δημόσια ελληνική υπηρεσία.

- Φωτοτυπία των δυο όψεων του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο. Σε περίπτωση που δεν προσκομίζεται η ταυτότητα ή Διαβατήριο θα προσκομίζεται πιστοποιητικό του Δήμου ή Κοινότητας που είναι εγγεγραμμένος ο υποψήφιος.

- Φωτοτυπία των δύο όψεων της Άδειας Οδήγησης.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ οι υποψήφιοι για κατάρτιση δύνανται να καταθέσουν στο ΙΕΚ του ΕΚΑΒ τα παρακάτω δικαιολογητικά, τα οποία μοριοδοτούνται:

- Για την ιδιότητα του πολύτεκνου γονέα ή του τέκνου πολύτεκνης οικογένειας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας, έκδοσης τελευταίου εξαμήνου

- Για την ιδιότητα τρίτεκνου γονέα ή τέκνου τρίτεκνης οικογένειας, προστάτη ή τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας, πιστοποιητικό του Δήμου κατοικίας-εγγραφής.

- Βεβαίωση ΙΚΑ ή Δημόσιας υπηρεσίας στην οποία θα αναγράφεται η προϋπηρεσία που τυχόν έχει πραγματοποιήσει ο υποψήφιος στην ειδικότητα του Διασώστη – πληρώματος ασθενοφόρου και ο χρόνος απασχόλησης. Η απόδειξη της προϋπηρεσίας είναι στην αποκλειστική ευθύνη του υποψηφίου.

- Ειδικά για την εγγραφή αλλοδαπών υπηκόων χωρών εκτός Ε.Ε., εντός Ε.Ε. και ομογενών απαιτείται η κατάθεση διαβατηρίου ή ταυτότητας ομογενών καθώς και της άδειας παραμονής για τους υπηκόους χωρών εκτός Ε.Ε..

Η υποβολή των αιτήσεων υποψηφιότητας συμμετοχής με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα γίνεται από τους ενδιαφερόμενους από τις 2/9/2019 ημέρα Δευτέρα μέχρι και 10/9/2019 ημέρα Τρίτη, με τους εξής τρόπους:

- αυτοπροσώπως ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο άτομο στο ΙΕΚ του ΕΚΑΒ κατά τις ώρες 08.00 π.μ. έως 20.00 μ.μ., πλην Τρίτης 10-09-2019 όπου η υποβολή θα γίνεται έως τις 14:00. (αιτήσεις έως 15:00 θα λαμβάνουν πρωτόκολλο αυθημερόν - αιτήσεις που υποβάλλονται μετά τις 15:00 θα λαμβάνουν πρωτόκολλο την επόμενη ημέρα) ΠΡΟΣΟΧΗ: ΛΗΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ η Τρίτη 10-09-2019 και ώρα 14:00 μ.μ..

- ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή με εταιρία ταχυμεταφορών (courier) με αποκλειστική ευθύνη του αποστολέα για παράδοση του φακέλου υποψηφιότητάς του μέχρι και την Τρίτη 10-09-2019 και ώρα 14:00 μ.μ. στο πρωτόκολλο του ΕΚΑΒ.

- με ηλεκτρονική αλληλογραφία στην οποία θα πρέπει να επισυνάπτονται ως ξεχωριστά αρχεία (προσοχή το κάθε αρχείο να έχει ονομασία) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υπό τη μορφή επισυναπτόμενου αρχείου (attachment) σε μορφή .pdf., έως την Τρίτη 10-09-2019 και ώρα 14:00 μ.μ.. ΠΡΟΣΟΧΗ: Όχι συμπιεσμένα αρχεία μορφής .zip, .rar, κλπ

Σε περίπτωση υποβολής αίτησης υποψηφιότητας στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, να δηλωθεί η σειρά προτίμησης.

Ενστάσεις επί των αποτελεσμάτων υποβάλλονται εντός 2 ημερών από την ανακοίνωση αυτών.

ΙΕΚ ΕΚΑΒ Αθήνας

Τέρμα Οδού Υγείας & Μεσογείων, Χολαργός, Τ.Κ. 11527, Τηλ: 2132143139-37, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΕΚ ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης

Μαβίλη 33, Πουρνάρι Πυλαίας, Τ.Κ. 55535, Τηλ: 2310397155-57, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πατήστε τους παρακάτω υπερσυνδέσμους για την αίτηση επιλογής καταρτιζόμενων (Φθινοπωρινό εξάμηνο 2019-2020):

Είσαι Υποψήφιος Φοιτητής Δημοσίου ΙΕΚ; Κάνε LIKE στην σελίδα «Δημόσια ΙΕΚ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα τελευταία φοιτητικά νέα!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr