Κάλεσμα του Συλλόγου Σπουδαστών ΔΙΕΚ Αττικής για τη συμμετοχή στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις στις 14 Δεκέμβρη

Κάλεσμα του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής για τη συμμετοχή των σπουδαστών από τα Δημόσια ΙΕΚ στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις στις 14 Δεκέμβρη

Με κλειστά τα ΙΕΚ, οι σπουδαστές από τα Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας, του ΟΑΕΔ, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΟΣΕ και του Υπουργείου Υγείας να είναι στο δρόμο μαζί με τους σημερινούς και αυριανούς συναδέλφους μας, μαζί με όλο το λαό! 

Συμμετέχουμε με τα αιτήματα μας στην Απεργιακή Συγκέντρωση στις 14 Δεκέμβρη! Το ραντεβού μας είναι στις 10.00πμ πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας) 


Θέλουμε σχολές που να μαθαίνουμε την ειδικότητά μας κόντρα στις ανάγκες μας, οι δικοί τους νόμοι! 

Συναδέλφισσα – συνάδελφε, 

14 Δεκέμβρη είναι μέρα Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι, σημερινοί και αυριανοί συνάδελφοί μας, θα διεκδικήσουν καλύτερη ζωή, δουλειά με δικαιώματα. 

Μαζί τους θα είμαστε κι εμείς! Οι σπουδαστές που όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε παλέψει για τις ανάγκες μας μέσα και έξω από τις σχολές. 

Σε πολλά ΙΕΚ σε όλη την Αττική έχει φουντώσει η συζήτηση μπροστά στην άσχημη κατάσταση που βρίσκονται οι σχολές μας για το πώς θα γίνει πιο δυνατός και αποτελεσματικός ο αγώνας μας, πως θα μπορέσουμε τα όνειρά μας και τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο μέλλον, μια αξιοπρεπή ζωή, να τα κάνουμε πραγματικότητα. 

Το προηγούμενο διάστημα «δεν κάτσαμε στα αυγά μας», αλλά παλέψαμε για τα δικαιώματά μας: 

Κάνουμε προσπάθεια δεκάδες σπουδαστές από τα Δ.ΙΕΚ να οργανωθούμε, να είμαστε ενωμένοι!

  • Για να έχουμε βιβλία, δωρεάν που θα μαθαίνουμε,
  • για να δίνονται δωρεάν τα αναλώσιμα σε μια σειρά από σχολές και τμήματα,
  • για να έχουμε θέρμανση και αίθουσες εργαστηρίων,
  • για τα προβλήματα στις πρακτικές μας που παραμένουν απλήρωτες,
  • για το πάσο, για το δικαίωμά μας στην πρόσβαση στα ΜΜΜ δωρεάν,
  • Διεκδικήσαμε και Καταφέραμε να δεσμευτούν ότι ΟΛΟΙ οι άνεργοι σπουδαστές να’ χουν το δικαίωμα να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Σε όλα αυτά που στο κάτω κάτω είναι τα ελάχιστα που χρειαζόμαστε για να μάθουμε την ειδικότητά μας το Υπουργείο Παιδείας βρίσκει εμπόδια για να μας τα καλύψει! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες, μόνο για τις επιδοτήσεις και τις φοροαπαλλαγές των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων βρίσκουν χρήματα και περνάνε νόμους σε ένα βράδυ! 

Στόχος τους είναι να μας προετοιμάσουν να χαμηλώσουμε τις απαιτήσεις στη ζωή μας. Θέλουν να μην γνωρίζουμε τα δικαιώματα μας, να μην μάθουμε ποτέ τις κατακτήσεις που πέτυχε ο οργανωμένος αγώνας των εργατών και του λαού τις προηγούμενες δεκαετίες. Θέλουν να συνηθίσουμε τη ζωή χωρίς δικαιώματα, ώστε αύριο στη δουλειά να θεωρούμε δεδομένο το μισό μεροκάματο που θα μας δίνουν, την μισή ζωή που θα ζούμε. Πάνω σε αυτή την πραγματικότητα θέλουν να χτιστεί η «δίκαιη ανάπτυξή τους». 

Σαν να μην έφτανε αυτό, η κυβέρνηση θέλει να βάλει και με νόμο εμπόδια στην δυνατότητά μας αύριο ως εργαζόμενοι να συζητάμε μέσα στο χώρο δουλειάς, να οργανωνόμαστε, να διεκδικούμε καλύτερους όρους δουλειάς. Με τον νόμο που φέρνει βάζει εμπόδια στην Απεργία που είναι κατάκτηση και όπλο των εργαζομένων! 

Ας σκεφτούμε ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από αυτόν ο νόμος που θέλει να βάλει “στον πάγο” την Απεργία? Οι χαμένοι πάλι θα’ μαστε εμείς, που θέλουν να δουλεύουμε χωρίς κανένα δικαίωμα και να μην βγάζουμε κιχ!

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ! 

Με οργάνωση, συλλογικό αγώνα, αλληλεγγύη ο ένας για τον άλλο, μπορούμε να γίνουμε πιο δυνατοί. Μάλιστα από τα πρώτα βήματα του αγώνα μας φαίνονται και τα πρώτα αποτελέσματα. Ήδη η κυβέρνηση την προηγούμενη βδομάδα δεσμεύτηκε ότι θα πάρει πίσω την απαράδεκτη διάταξη που έφερε πέρσι, που διαγράφει ανέργους σπουδαστές από τα μητρώα του ΟΑΕΔ. Αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι μόνο με «οργανωμένους αγώνες έχουμε αποτέλεσμα». ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ! ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ!

ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ! 

- Πραγματοποιούμε Συνελεύσεις στα ΙΕΚ μας, αποφασίζουμε τη συμμετοχή μας με τα αιτήματά μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Όλοι ραντεβού στις 10.00πμ, πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας). 

- Κάνουμε τις εκλογές του Συλλόγους μας που είναι σε εξέλιξη δικής μας υπόθεση. Μέσα σε κάθε ΙΕΚ και ειδικότητα. Δεν εναποθέτουμε σε κανέναν την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο πάρα μόνο σε εμάς και την οργάνωση του αγώνα μας! 

- Η δράση του κάθε ένα από μας ξεχωριστά μέσα στο τμήμα, στην πρακτική, στο ΙΕΚ είναι που κάνει την διαφορά. Ερχόμαστε σε επαφή και σε συντονισμό με τα σωματεία των κλάδων και των ειδικοτήτων μας που μας ενημερώνουν σταθερά για τα δικαιώματα μας για το τι θα συναντήσουμε στην πρακτική και αύριο στην δουλεία. 

ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr