Το Ψήφισμα των Σπουδαστών των Δημοσίων ΙΕΚ

Το Ψήφισμα των Σπουδαστών των Δημοσίων ΙΕΚ προς την επιτροπή κατάληψης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Εμείς οι σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ εκφράζουμε την αγωνία μας για την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ΔΙΕΚ της χώρας που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην κατάρτισή μας.

Την ευθύνη για την μη χρηματοδότηση των ΙΕΚ αλλά και των φοιτητικών εστιών, των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και γενικά όλων των δομών που θα έπρεπε να υποστηρίζει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, έχουν  καθαρά οι μέχρι σήμερα διοικήσεις του και ο εποπτεύων υπουργός παιδείας. 


Τα ΔΙΕΚ δεν μπορούν να λειτουργούν πλέον χωρίς γραφική υλη, χωρίς μελάνια, χωρίς σημειώσεις, χωρίς καθαριότητα, χωρίς υλικά εκπαίδευσης και τελικά με απλήρωτους καθηγητές.

Επίσης κινδυνεύουν τα ευρωπαϊκά μας προγράμματα Erasmus+ αφού το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν μας έχει δώσει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που δικαιούμαστε αν και έχουμε πληρώσει τουριστικά πρακτορεία, μετακινήσεις, διαμονή κλπ.

Είμαστε αλληλέγγυοι με τους φοιτητές και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους που αφορά συνθήκες επιβίωσης-διαμονή και σίτισης- των φοιτητών. 

Όμως με την προχθεσινή αλλαγή του ΔΣ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και την δέσμευση του νέου προέδρου του κ. Ζέρβα για άμεση επίλυση των προβλημάτων, καλούμε τους αγωνιζόμενους φοιτητές που έχουν καταλάβει το κτίριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ να έρθουν σε συνεννόηση με τον νέο πρόεδρο ή τον υπουργό προκειμένου να λυθούν άμεσα θέματα που ταλαιπωρούν τους φοιτητές που διαμένουν και σιτίζονται σε φοιτητικές εστίες, τους σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ, τους μαθητές των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και γενικά όλους όσους θα έπρεπε να υπηρετεί το ΙΝΕΔΙΒΙΜ. 

Το Υπουργείο Παιδείας για το ψήφισμα των σπουδαστών των Δημοσίων ΙΕΚ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr