Τεράστια προβλήματα στα Δημόσια ΙΕΚ

Τεράστια προβλήματα στα Δημόσια ΙΕΚ

Τα προβλήματα που υπάρχουν στα δημόσια ΙΕΚ, λόγω των μειωμένων κονδυλίων επιβεβαίωσε ο διευθυντής του δημόσιου ΙΕΚ Πειραιά και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Δημοσίων ΙΕΚ Γεώργιος Διαμαντόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Η Στάση των δύο» και στον Άρη Τόλιο.

«Δεν έχουμε ούτε αναλώσιμα, ούτε υλικά καθαριότητας, ούτε φυσικά υλικά εκπαίδευσης», τόνισε. Ως παράδειγμα έφερε το γεγονός ότι, οι σεφ, οι αρτοποιοί και οι ζαχαροπλάστες φέρνουν υλικά – κρεμμύδια, πατάτες, αλεύρι, ζάχαρη και κρέας- από τα σπίτια τους για να τα χρησιμοποιήσουν στα εργαστήριά τους.


«Κερασάκι» στην τούρτα, η κατάληψη στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΔΕΒΕΚ) εδώ και αρκετές ημέρες, που έχει παγώσει όλες τις διαδικασίες.

Ενδεικτικά, τα ΔΙΕΚ Πειραιά και Γλυφάδας, που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα κατάρτισης, στέλνοντας σπουδαστές τους στο εξωτερικό, δεν μπορούν να λάβουν χρήματα ώστε να κλείσουν τα εισιτήρια του ταξιδιού.

Από το υπουργείο Παιδείας, είπε κλείνοντας ο κ. Διαμαντόπουλος, μας είπαν ότι, θα υπάρξει κάποια πολιτική λύση, αλλά ακόμα δεν την έχουμε δει.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr