Οι Απόφοιτοι ΙΕΚ θα μπορούν να φοιτούν στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Οι Απόφοιτοι ΙΕΚ θα μπορούν να φοιτούν στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Απόφοιτοι ΙΕΚ: Δηλώσεις για το Σχέδιο Νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση πραγματοποίησε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Bουλής ο αναπληρωτής ΓΓ του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Αγγελόπουλος.

Για τους Απόφοιτους των ΙΕΚ


Ειδικότερα όπως έχει αναφέρει ο κ. Αγγελόπουλος “δεν αφαιρούμε το δικαίωμα από τα Ι.Ε.Κ. να έχουν «επίπεδο 5». Αν το αφαιρούσαμε, θα ήταν γόνιμη η κριτική που έγινε για τα διετή προγράμματα, αλλά δεν το αφαιρούμε. Διατηρούμε το δικαίωμα και λέμε, θέλουν αυτά τα παιδιά που θα τελειώσουν το «επίπεδο 5» να έχουν μια επιπλέον μόρφωση μέσα σε ένα Πανεπιστημιακό χώρο και σε ένα χώρο των ΤΕΙ; Να το κάνουν”.

Δείτε μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο άρθρο 1 στην παράγραφο 3 του σχεδίου νόμου:

3. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου του οικείου Ιδρύματος και γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού (Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ.) και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορεί να οργανώνονται στα Α.Ε.Ι. διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.), τα οποία παρέχουν διπλώματα επιπέδου 5 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

Την ενημερωτική σελίδα των Αποφοίτων ΙΕΚ μπορείτε να την δείτε εδώ.

  • Πατήστε εδώ για να δείτε το Σχέδιο Νόμου "Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις".

Διαβάστε ακόμη: 

Ξεκινούν οι εξετάσεις πιστοποίησης για τους Αποφοίτους ΙΕΚ

Μείνετε Συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, για όλα τα νέα που αφορούν τα ΙΕΚ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr