Σπουδαστές ΙΕΚ: Διαδηλώσαμε ενάντια στην απαράδεκτη στάση του ΟΑΕΔ

Σπουδαστές ΙΕΚ: Διαδηλώσαμε ενάντια στην απαράδεκτη στάση του ΟΑΕΔ

Το μεσημέρι της Πέμπτης 26/1/2017, οι άνεργοι σπουδαστές των Δημόσιων ΙΕΚ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο, αναρτήσανε πανό στα κάγκελα της εισόδου και προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου μπροστά από το κτίριο, για λίγη ώρα.

Όπως αναφέρουν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr: «Διαδηλώσαμε για άλλη μια φορά της διοίκησης του Οργανισμού, που αντί να προστατεύει τους άνεργους και τα δικαιώματά τους, κωλυσιεργεί συστηματικά, καθυστερεί - αν δεν αποφεύγει απλώς - να εφαρμόσει τη μεταβατική διάταξη του ήδη ψηφισμένου νόμου που θα κάλυπτε κάποια βασικά αιτήματά μας, και συνεχίζει να παίζει με τη νοημοσύνη και την υπομονή των άνεργων σπουδαστών που διαγράφηκαν παράτυπα από τα μητρώα του ΟΑΕΔ και δεν έχουν σήμερα την κάρτα ανεργίας τους και τα στοιχειώδη δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν.


Υπενθυμίσαμε στους υπεύθυνους, που είτε δε θέλουν είτε αποτυγχάνουν να κατανοήσουν το πρόβλημα και την οριακή κατάσταση πολλών συναδέλφων πως δεν εφησυχάζουμε και δε θα αφήσουμε την αδικία να γίνει νόμος. Δεν πρόκειται δηλαδή να δεχτούμε κανένα ημίμετρο και μεσοβέζικες "λύσεις" που δε θα εξασφαλίζουν το αυτονόητο: κάρτες ανεργίας με πλήρη δικαιώματα, χωρίς αστερίσκους και διαφορετικές "ταχύτητες", για όλους τους άνεργους σπουδαστές.

Ο εμπαιγμός, η σπερμολογία κι η συστηματική χρονοτριβή δε μας αποθαρρύνουν, ούτε μας αποπροσανατολίζουν, αλλά μας πεισμώνουν. Έχουμε χορτάσει από λόγια και υποσχέσεις και δε μας ξεγελάνε. Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση (Υπουργείο Εργασίας, διοίκηση ΟΑΕΔ κτλ) πως θα μας βρίσκουν μπροστά τους και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική του δικαίωση.»

Όλα τα νέα που αφορούν τα ΙΕΚ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr