Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ από Σπουδαστές ΙΕΚ

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ από Σπουδαστές ΙΕΚ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν οι άνεργοι σπουδαστές ΙΕΚ όπως αναφέρουν με ανακοίνωση τους την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 στις 11πμ στην Κεντρική Διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που απέστειλαν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr αναφέρουν τα εξής:


Στις 31 Οκτωβρίου του 2016 και μετά από ένα πολύμηνο αγώνα των σπουδαστών ΙΕΚ - που ξεκίνησε λόγω των διαγραφών μας από τα μητρώα του ΟΑΕΔ - το Υπουργείο Εργασίας αναγκάστηκε τελικά να δώσει με νομοθετική ρύθμιση τη ''λύση'' που υποτίθεται ότι θα έληγε το ζήτημα για όσους άνεργους σπουδαστές παραμένουν στην ιδιότυπη καραντίνα μεταξύ ανεργίας - μη ανεργίας που δημιουργήθηκε με τα περυσινά δεδομένα.

Αρχικά η ίδια η διοίκηση του ΟΑΕΔ δήλωνε ότι δεν χρειαζόταν να εκδοθεί νέα ερμηνευτική εγκύκλιος και πως η μεταβατική διάταξη που μας αφορά είναι αρκετά σαφής (Ν. 4430 αρ.57), ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα από τα ΚΠΑ. Μετά από διάστημα αρκετών ημερών ανακοινώθηκε η ανάγκη σύνταξης νέας εγκυκλίου που θα ερμηνεύει με σαφήνεια τον νόμο, θα δίνει τις απαραίτητες οδηγίες στους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ και θα ενημερώνει τους σπουδαστές των ΙΕΚ, δευτεροετείς, πρωτοετείς καθώς και όσους πρόκειται να εγγραφούν στο μέλλον για το νέο καθεστώς που θα διαμορφωθεί σε σχέση με τη φοίτηση σε ΙΕΚ και τη συσχέτισή της με την ανεργία.

Έχουν περάσει παραπάνω από δυόμιση μήνες από την ψήφιση της μεταβατικής διάταξης, κατά τους οποίους αρκετοί σπουδαστές παραμένουν ακόμα χωρίς κάρτα ανεργίας, ενώ άλλοι έχουν αλλά χωρίς να τους προσμετράται ο χρόνος κατάρτισης ως χρόνος ανεργίας. Αν αυτό το διάστημα προστεθεί στο χρόνο που ξεκίνησε όλος αυτός ο άδικος πόλεμος εναντίον των ανέργων, μιλάμε για ένα διάστημα δέκα περίπου μηνών άγχους, ανασφάλειας και δίχως ουσιαστικά τη δυνατότητα συμμετοχής μας σε διαγωνισμούς για εποχικές θέσεις εργασίας.

Τίποτα δεν δικαιολογεί την καθυστέρηση της κεντρικής διοίκησης του ΟΑΕΔ να προχωρήσει στην οριστική επίλυση. Η γραφειοκρατική κωλυσιεργία και τα σενάρια για νέες κατηγοριοποιήσεις και προϋποθέσεις στην εγκύκλιο μόνο ως εμπαιγμός μπορούν να χαρακτηριστούν. Ο φορέας που υποτίθεται πως έχει ως αποκλειστική αρμοδιότητα να προστατεύει και να προωθεί τα δικαιώματα των ανέργων για άλλη μια φορά αποφασίζει να τεθεί όχι δίπλα τους, αλλά απέναντί τους δημιουργώντας αδικίες, αναίτιους και παράλογους διαχωρισμούς, καθυστερώντας και πιθανώς παρερμηνεύοντας την εφαρμογή της διάταξης που συντάχθηκε και ψηφίστηκε με σκοπό να λύσει το θέμα.

Η υπομονή μας τελείωσε!

Ζητάμε την άμεση εφαρμογή της μεταβατικής διάταξης που μας αφορά χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Κάρτα και προσμέτρηση του χρόνου ανεργίας σε όλους τους άνεργους σπουδαστές ΙΕΚ χωρίς εξαιρέσεις.

ΌΛΟΙ οι Άνεργοι Σπουδαστές των ΙΕΚ την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 11πμ στην Κεντρική Διοίκηση του ΟΑΕΔ. 

(Εθνικής Αντιστάσεως 8, Άλιμος)

Σημείο συνάντησης σταθμός μετρό Αλίμου, έξοδος προς Γλυφάδα

Γενική Συνέλευση Σπουδαστών ΙΕΚ

Όλα τα νέα που αφορούν τα ΙΕΚ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr