Ολοκληρώθηκαν οι Εξετάσεις Πιστοποίησης Αποφοίτων ΙΕΚ (2020) – Συμμετείχαν 10.853 υποψήφιοι

Ολοκληρώθηκαν οι Εξετάσεις Πιστοποίησης Αποφοίτων ΙΕΚ (2020) – Συμμετείχαν 10.853 υποψήφιοι

Εξετάσεις Πιστοποίησης ΙΕΚ: Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης που διενεργήθηκαν από τον ΕΟΠΠΕΠ σε όλη την επικράτεια, με τη διενέργεια και της δεύτερης φάσης.

Η ανταπόκριση των αποφοίτων ΙΕΚ και ΣΕΚ ήταν πολύ θετική, καθώς, συνολικά, 10.853 απόφοιτοι συμμετείχαν στο θεωρητικό μέρος και 9.181 απόφοιτοι στο πρακτικό μέρος της διαδικασίας, αναφέρει η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ, Ιωάννα Λυτρίβη.


Την ενημερωτική σελίδα των Αποφοίτων ΙΕΚ (για να ενημερωθείτε ΠΡΩΤΟΙ για τα αποτελέσματα των εξετάσεων πιστοποίησης) μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ακόμη προσθέτει: "Οι ιδιαίτερες συνθήκες μέσα στις οποίες διενεργήθηκαν οι εξετάσεις, εξαιτίας της πανδημίας της νόσου Covid – 19, κατέστησαν τη διαδικασία ακόμα πιο απαιτητική, καθώς η προστασία της δημόσιας υγείας έγινε η απόλυτη προτεραιότητα όλων μας.

Με πρόταγμα και γνώμονα την αδιαβλητότητα και αξιοπιστία των εξετάσεων, η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας, μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και αφοσίωσης στον σκοπό της πιστοποίησης των επαγγελματικών προσόντων.

Κεντρική επιδίωξη όλων μας παραμένει η στενότερη σύνδεση της εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, η ενίσχυση της απασχολησιμότητας μέσω της αναβάθμισης των επαγγελματικών προσόντων του εργατικού δυναμικού και, τελικά, η καταπολέμηση της ανεργίας.

Εκπρόσωποι των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων, ειδικοί επιστήμονες από 132 διαφορετικές ειδικότητες, σύσσωμο το προσωπικό του ΕΟΠΠΕΠ και, φυσικά, οι διευθυντές των Δημοσίων ΙΕΚ της χώρας στάθηκαν αρωγοί και στυλοβάτες του εγχειρήματος.

Χωρίς όλους αυτούς, η διαδικασία δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί και οι απόφοιτοι δεν θα είχαν την ευκαιρία τους να έρθουν πιο κοντά στην αγορά εργασίας.

Με την Πρόεδρο του ΕΟΠΠΕΠ, κα Γεωργία Παπαευθυμίου, τους ευχαριστούμε θερμά".

Την ενημερωτική σελίδα των Αποφοίτων ΙΕΚ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αποφοίτων ΙΕΚ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr