Έτσι θα λειτουργήσουν τα ΙΕΚ - Όλα τα μέτρα

Έτσι θα λειτουργήσουν τα ΙΕΚ - Όλα τα μέτρα 

Φοιτητικές Ειδήσεις: Σταδιακά βήματα επαναλειτουργίας των δομών του Υπουργείου Παιδείας με βάση τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού.

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, παρουσίασε πριν από λίγο το πλαίσιο έναρξης και λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών συμπεριλαμβανομένων και των ΙΕΚ.


Απευθυνόμενη στους φοιτητές και σπουδαστές η κα Νίκη Κεραμέως δήλωσε: "Δοκιμαστήκατε πολύ, κληθήκατε να μείνετε για πολλές εβδομάδες μακρυά από τις δραστηριότητές σας, το φυσικό σας περιβάλλον που είναι το Πανεπιστήμιο, μακρυά από φίλους και από την καθημερινότητά σας. Προσαρμοστήκατε όμως γρήγορα. Επιδείξατε υπευθυνότητα και βγήκατε νικητές. Είστε αξιέπαινοι και μας κάνετε υπερήφανους. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και τις προσωπικές σας θυσίες ολοκληρώθηκε επιτυχώς η προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά". Πρόσθεσε επισημένοντας πως "η νέα χρονιά θα είναι και αυτή απαιτητική αλλά μαζί θα α καταφέρουμε και πάλι".

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν παρακάτω το πλαίσιο λειτουργίας των ΙΕΚ όπως παρουσιάστηκε από την Υπουργό Παιδείας:

Οι αποφάσεις ελήφθησαν μετά από ανάλυση όλων των επιδημιολογικών δεδομένων.

Το πλαίσιο λειτουργίας των ΙΕΚ

Ως προς τις δομές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης

Στα ΙΕΚ από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνονται τα εργαστηριακά μαθήματα του προηγούμενου εξαμήνου.

Στις 5 Οκτωβρίου ξεκινά η νέα χρονιά.

Η έναρξη της νέας χρονιάς θα γίνει με κανονική λειτουργία σε πλήρη σύνθεση, με αυξημένα μέτρα πρόληψης, όπως στα σχολεία, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής μάσκας για όλους.

Μέθοδος εργαστηρίων

Φυσική παρουσία στους χώρους των ΙΕΚ και των Εργαστηριακών Κέντρων καθώς και σε όσες επιχειρήσεις προβλέπεται η παρουσία καταρτιζόμενων 

Περισσότερες πληροφορίες στην ροή  του «Φοιτητικά Νέα», μείνετε συντονισμένοι για την καθημερινή σας Φοιτητική Ενημέρωση!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr