Πέρασε η διάταξη για το έκτακτο επίδομα 700 ευρώ σε σπουδαστές ΙΕΚ

Ψηφίστηκε η διάταξη για το επίδομα 700 ευρώ σε σπουδαστές ΙΕΚ

Νομοσχέδιο Τελικό: Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 11 Ιουνίου η ψήφιση από την ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» με τις αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης που περιελάμβανε ρύθμιση για τους σπουδαστές των ΙΕΚ.

Πιο αναλυτικά τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν παρακάτω το τελικό κείμενο της διάταξης, όπως ψηφίστηκε στη Βουλή:


Άρθρο 119

Μέτρα στήριξης των Μαθητευόµενων των Ινστιτούτων Επαγνελµατικής Κατάρτισης και του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη Μαθητείας

1. Στους µαθητευόµενους των Ινστιτούτων Επαγγελµατικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη Μαθητείας, που ήταν ενεργοί κατά την έναρξη ισχύος των έκτακτων µέτρων για την αντιµετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, καταβάλλεται έκτακτη οικονοµική ενίσχυση ίση µε το ποσό των επτακοσίων (700) ευρώ και το ποσό της πλήρους ασφαλιστικής κάλυψής τους, για το χρονικό διάστηµα από την έναρξη της επιβολής του µέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δοµών κάθε τύπου και βαθµού, µέχρι την επαναλειτουργία τους. Το φυσικό και οικονοµικό αντικείµενο των προγραµµάτων ολοκληρώνεται κανονικά, µε την αναστολή των έκτακτων µέτρων, µε ισόχρονη παράταση των συµβάσεων µαθητείας και του χρονοδιαγράµµατος ολοκλήρωσης της µάθησης στην εκπαιδευτική δοµή. Το ποσό της έκτακτης οικονοµικής ενίσχυσης µπορεί να καλυφθεί από το εθνικό ή το συγχρηµατοδοτούµενο σκέλος του Προγράµµατος Δηµοσίων Επενδύσεων.

2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονοµικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Παιδείας και Θρησκευµάτων µπορούν να καθορίζονται τα αναγκαία δικαιολογητικά, η διαδικασία υποβολής τους, η διαδικασία καταβολής της έκτακτης οικονοµικής ενίσχυσης και κάθε ειδικότερο ζήτηµα για την εφαρµογή του παρόντος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr