Πτυχιακές εργασίες φοιτητών βγαλμένες μέσα από τα παραμύθια

Πτυχιακές εργασίες φοιτητών βγαλμένες μέσα από τα παραμύθια

Υλικό για πτυχιακές εργασίες έγιναν πολλά στοιχεία από παραμύθια και κινούμενα σχέδια, για φοιτητές του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Άλλωστε όπως διαπίστωσαν οι ίδιοι, είναι βγαλμένα μέσα από την ίδια τη φύση.

Από τι ξυλο άραγε ήταν φτιαγμενος ο Πινόκιο; Μέσα σε τι είδους μανιτάρια ζούσαν τα στρουμφάκια; Τι έφαγε η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων και άλλαξε μέγεθος; Απορίες των μικρών παιδιών, απαντήθηκαν σε εργασίες φοιτητών του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος.


Σύμφωνα με εργασία για τον Πινόκιο, το ξύλο καρυδιάς του έδωσε ζωή, γιατί είναι εύκολο στην κοπή με λεπτή υφή αλλα και σκληρότητα που επιτρέπει τη δημιουργία ξυλόγλυπτων αντικειμένων.

Ανάλογη ήταν η τεκμηρίωση όλων των θεμάτων που δόθηκαν σε φοιτητές για τη σχέση φύσης, παραμυθιών και κινουμένων σχεδίων.

Ευρηματικές ιδέες και νέα ερεθίσματα χρειάζεται η εκπαίδευση και όχι στείρα γνώση σημειώνει ο καθηγητής στην ΕΡΤ, ενώ όπως διαπίστωσαν  οι φοιτητές, πολλά παραμύθια άπτονται του αντικειμένου τους, το δάσος και τη φύση.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr