Αισιοδοξία για το Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πελοποννήσου

Αισιοδοξία για το Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πελοποννήσου

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στη διοίκηση του ΤΕΙ για το Τμήμα Λογοθεραπείας, το μέλλον του οποίου θα κριθεί τις επόμενες 10 - 15 ημέρες με την οριστική απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Να θυμίσουμε πως το Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα επρόκειτο να συγχωνευθεί με άλλο τμήμα της Πάτρας, άρα να βάλει λουκέτο το 2018, όμως η Σύνοδος Προέδρων ΤΕΙ έχει αναλάβει το βάρος με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να κατατεθεί πρόταση και να εξεταστούν οι προτάσεις των ιδρυμάτων για τα συγκεκριμένα τμήματα. 


Ο πρόεδρος του ΤΕΙ και προεδρεύων της τριμελούς γραμματείας της Συνόδου Δημήτρης Βελισσαρίου όπως γράφει το eleftheriaonline, είναι συγκρατημένα αισιόδοξος πως η οριστική πρόταση των προέδρων των ΤΕΙ για τα 20 τμήματα μεταβατικού καθεστώτος θα γίνει κατά ένα μεγάλο μέρος αποδεκτή από το υπουργείο. Αλλωστε, επιθυμία των ιδρυμάτων είναι άλλα τμήματα να επαναλειτουργήσουν και άλλα να βάλουν λουκέτο. Μέσα στα τμήματα που εκτιμάται πως θα εγκριθεί η επαναλειτουργία τους αναμένεται να είναι και το Τμήμα Λογοθεραπείας, το οποίο όπως επισημαίνεται δεν θα προσθέσει κάποια ειδική επιβάρυνση στους προϋπολογισμούς και η πρόταση έχει ήδη κατατεθεί τεκμηριωμένη. Μάλιστα, με δεδομένο πως το θέμα έχει κινηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος δεν αποκλείεται, εφόσον δοθεί το "πράσινο φως", να ενταχθεί το τμήμα ακόμα και στο φετινό μηχανογραφικό. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναμένεται η επόμενη χρονιά.

Το μόνο σοβαρό εμπόδιο που βλέπει στη συγκεκριμένη υπόθεση ο κ. Βελισσαρίου, είναι το γεγονός πως δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις καθηγητών που έπρεπε στο Τμήμα Λογοθεραπείας. Από τη μεριά όμως του ιδρύματος υπάρχει η δέσμευση πως μόλις ενταχθεί το τμήμα ξανά στο μηχανογραφικό, το ΤΕΙ θα καλύψει το τμήμα με καθηγητές από θέσεις που θα κατανεμηθούν.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Βελισσαρίου εκφράζει την αισιοδοξία του πως η τεκμηρίωση του αιτήματος θα γίνει αποδεκτή από το υπουργείο.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr