ΤΕΙ Πελοποννήσου, καλωσόρισε, πρωτοετείς φοιτητές, photos Το ΤΕΙ Πελοποννήσου καλωσόρισε τους πρωτοετείς φοιτητές (photos)

Το ΤΕΙ Πελοποννήσου καλωσόρισε τους πρωτοετείς φοιτητές (photos)

Σε μια λιτή εκδήλωση, όπου κυριάρχησαν τα χαμόγελα και η αισιοδοξία, η Διοίκηση του ΤΕΙ Πελοποννήσου καλωσόρισε τους νέους φοιτητές των Τμημάτων της Καλαμάτας. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το κάθε Τμήμα ξεχωριστά, για τη φοιτητική ζωή στην πόλη, αλλά και για τις παράλληλες δράσεις του Ιδρύματος, όπως, για παράδειγμα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος αυτού.

Σπουδάζεις στο ΤΕΙ Πελοποννήσου; Κάνε LIKE στην σελίδα «Φοιτητές ΤΕΙ Πελοποννήσου» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του ΤΕΙ!


Στο αμφιθέατρο βρέθηκαν και μίλησαν στους φοιτητές ο πρόεδρος του Ιδρύματος Δημήτριος Βελισσαρίου, οι δύο αντιπρόεδροι Ιωάννης Δημόπουλος και Στέφανος Γιακουμάτος, προϊστάμενοι των Τμημάτων και εκπρόσωποι των φοιτητών.

Το «Θάρρος» μίλησε με τους νέους φοιτητές για την Καλαμάτα, αλλά και τη νέα τους ζωή. Εμείς, με τη σειρά μας, να τους ευχηθούμε να έχουν ωραία φοιτητική ζωή και να είναι αισιόδοξοι ότι όταν τελειώσουν τις σπουδές τους, η κατάσταση στη χώρα θα έχει αλλάξει.

Από την Αθήνα ήρθε η Μυρτώ Κανλή στην Καλαμάτα για να σπουδάσει στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής. Μέχρι σήμερα η πόλη μας της αρέσει, ενώ έχει έρθει εδώ και δύο βδομάδες. Επίσης της αρέσει το Τμήμα.

Στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής θα σπουδάσει και η Αθηναία Γεωργία Φουντούκη, που ακόμα είναι λίγο διστακτική για την Καλαμάτα, αφού είχε συνηθίσει τους ρυθμούς της πρωτεύουσας, ωστόσο θεωρεί ότι «θα μπει» και στους εδώ ρυθμούς. Σχετικά με το Τμήμα, είναι απόλυτα ευχαριστημένη, αφού η Λογιστική είναι αυτό που ήθελε να σπουδάσει. Από τη Λαμία ήρθε για σπουδές στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής η Νικολέτα Τσίμπη, που ανάμεσα στις δύο πόλεις προτιμά την Καλαμάτα.

Λογιστική θα σπουδάσει και ο Γιώργος Στραβοσκούφης, που ήρθε από το Μενίδι. Του αρέσει η Καλαμάτα μέχρι σήμερα, αφού έχει ωραία μαγαζιά, είναι φοιτητούπολη, με κόσμο ευγενικό και «όλα μια χαρά» όπως μας είπε. Όσο για το Τμήμα, μέχρι σήμερα είναι πολύ ευχαριστημένος και βλέπει ότι οι περισσότεροι καθηγητές είναι πολύ καλοί.

Από την Αίγινα ήρθε η Βέρα Μαμάτση για να σπουδάσει Λογιστική. Όπως μας είπε, η Καλαμάτα είναι φανταστική πόλη και μέχρι σήμερα της αρέσει πάρα πολύ, αφού μπορείς να διασκεδάσεις και να κάνεις πολλά ακόμα ενδιαφέροντα πράγματα. Σχετικά με το Τμήμα, το θεωρεί αρκετά δύσκολο, αλλά έχει αρκετά ωραία μαθήματα και βοηθά ώστε να μπορέσεις στο μέλλον να βρεις μια δουλειά αντάξια των προσδοκιών σου.

Αγρινιώτισσα η Άντζελα Αλιάι, που ήρθε στην Καλαμάτα να σπουδάσει Τεχνολογία Τροφίμων. Η πόλη μέχρι σήμερα της φαίνεται πολύ ωραία, όπως και το τμήμα που σπουδάζει.

«Ωραία η Καλαμάτα» μας λέει ο  Ευθύμιος Παπαδήμας, που σπουδάζει Τεχνολογία Τροφίμων και ήρθε από την Αθήνα. Μέχρι σήμερα είναι ευχαριστημένος και από το Τμήμα.

Από Αθήνα και η Ζήνα Καβαλιέρου με την Άννα- Μαρία Καστανιώτη, που θα σπουδάσουν επίσης στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη τους φορά στην πόλη, αφού η μία είχε έρθει 5ημερη εδώ, ενώ η δεύτερη καλοκαιρινές διακοπές. Ευχαριστημένες είναι και από το Τμήμα, ενώ δηλώνουν σίγουρες ότι με το συγκεκριμένο πτυχίο θα καταφέρουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά.

Από τη γειτονική Σκάλα Λακωνίας ήρθε η Ματίνα Καλκάνη για να σπουδάσει στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων και βλέπει «μέχρι σήμερα τέλεια την Καλαμάτα και τον κόσμο ιδιαίτερα φιλόξενο».

Τέλος, ο Βασίλης Παναγιωτίδης, επίσης από την Αθήνα, ήρθε στην πόλη μας για να σπουδάσει στο Τμήμα Τεχνολογίας Γεωπόνων, καθώς το αντικείμενο του αρέσει πολύ. Παράλληλα, θεωρεί σημαντικό στις μέρες μας κάποιος να έχει μορφωθεί, αφού αποτελεί πολύτιμο εφόδιο στην εύρεση εργασίας. «Βλέπουμε πτυχιούχους με μεταπτυχιακό να δουλεύουν ως σερβιτόροι, φανταστείτε πόσο πιο δύσκολο είναι για κάποιον που δεν έχει ένα πτυχίο» σχολίασε. Η δε Καλαμάτα τού αρέσει πάρα πολύ, αφού σε σχέση με την Αθήνα εδώ διακρίνει «έναν πολιτισμό», με τον κόσμο να σέβεται τους φοιτητές.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr