19 Οκτωβρίου, ξεκινήσουν, μαθήματα, ΤΕΙ Πελοποννήσου, γιατί Στις 19 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στο ΤΕΙ Πελοποννήσου [Δείτε γιατί]

Στις 19 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

Το ΤΕΙ Πελοποννήσου θα ξεκινήσει τα μαθήματα στις 19 Οκτώβρη εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε οικονομικούς πόρους και εκπαιδευτικό προσωπικό. Αυτό καταγγέλλει η ΟΠ Πελοποννήσου της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της για τις τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ.

Η ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΤΕΙ Πελοποννήσου στο FACEBOOK (ΕΔΩ)


Σημειώνεται ότι η ακαδημαϊκή χρονιά  στα υπόλοιπα Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ της χώρας έχει ξεκινήσει από το Σεπτέμβρη.

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ

«Στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων στην Καλαμάτα υπάρχουν τεράστια κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό τα οποία εμποδίζουν το ίδρυμα να ξεκινήσει τα μαθήματα. Η “λύση” που προωθείται είναι ακόμα μια φορά να καλυφθούν τα κενά με κακοπληρωμένους ωρομίσθιους καθηγητές μιας και δεν επιτρέπεται η πρόσληψη μόνιμων. Αυτό είναι κοροϊδία αφού και τα κενά θα παραμένουν κάθε χρόνο και δεκάδες εκπαιδευτικοί θα είναι στον αέρα. Η άλλη λύση είναι να γίνονται τα εργαστήρια βδομάδα παρά βδομάδα!!!

Στο Τμήμα Μηχανικών και Πληροφορικής στη Σπάρτη, τα εργαστηριακά μαθήματα από 48 μειώθηκαν σε 17 λόγω αδυναμίας να στηριχτούν οικονομικά.

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα όπως αυτό της στέγασης και σίτισης. Τα δωμάτια που υπάρχουν μπορούν να φιλοξενήσουν μόλις 220 σπουδαστές και αυτά μόνο στην Καλαμάτα, την ώρα που μόνο φέτος οι εισακτέοι είναι 1.000. Στη σίτιση, η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% σε συνδυασμό με την οικονομική ασφυξία του ιδρύματος είναι πιθανό να οδηγήσει σε μείωση των μερίδων φαγητού».

Η ΚΝΕ καλεί τους σπουδαστές να παλέψουν ενάντια σε αυτή την κατάσταση και να διεκδικήσουν «να δοθεί επαρκής χρηματοδότηση για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, να επιστραφούν τα αποθεματικά των ιδρυμάτων που “κουρεύτηκαν”. Να προσληφθεί μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό που να καλύπτει όλο το πρόγραμμα σπουδών. Δωρεάν σίτιση, στέγαση, μετακινήσεις, αναλώσιμα για όλους. Ειδικά οι πρωτοετείς να πάρουν όλοι κάρτα σίτισης και μέχρι να εκδοθεί να σιτίζονται με τη βεβαίωση σπουδών». 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr