Ίδρυση Κέντρου Συμβουλευτικής – Ψυχολογικής Υποστήριξης Φοιτητών στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

Η συμβουλευτική φοιτητών αποτελεί εδώ και δεκαετίες έναν διεθνώς γνωστό και πολύπλευρα καταξιωμένο θεσμό, αναπόσπαστα δεμένο με τη συνολική λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. 

Στα πλαίσια της πρόληψης και προαγωγής υγείας των φοιτητών, στο χώρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου, (Τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας), σε συνεργασία με ψυχολόγο από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας, (συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ) του νομού Μεσσηνίας, θα λειτουργήσει από τον Νοέμβριο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους Κέντρο Ψυχολογικής, Συμβουλευτικής Υποστήριξης Φοιτητών (αιθ.89). 

Σκοπός του Κέντρου είναι να στηρίξει και να συμβουλεύσει τους φοιτητές σε θέματα:


  • Σπουδών – φοιτητικής ζωής (άγχος εξετάσεων, αναβλητικότητα στην πορεία των σπουδών, δυσκολίες συγκέντρωσης, προσαρμογή στο καινούργιο περιβάλλον).
  • Δυσχέρεια διαπροσωπικών σχέσεων (φίλους, συμφοιτητές, σύντροφο, οικογένεια), αίσθημα μοναξιάς .
  • Προσωπικών προβλημάτων όπως: εκδηλώσεις άγχους, ψυχοσωματικές εκδηλώσεις, φοβίες, χαμηλή αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, τάσεις απομόνωσης, έλλειψη στόχων, αίσθηση ανικανοποίητου, διατροφικές διαταραχές, εξαρτήσεις (αλκοόλ, κάπνισμα, σχέσεις, ναρκωτικά, διαδίκτυο), αρνητικά συναισθήματα ( θυμός, ζήλια, μίσος, λύπη).

Η διεξαγωγή των συνεδριών θα υλοποιείται μια φορά την εβδομάδα δωρεάν και θα γίνεται κατόπιν προγραμματισμού σε συνεννόηση με το Τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας στο χώρο του Τμήματος αιθ.90 και στο τηλ. 2721045190.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr