Σε κατάληψη προχώρησαν φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης

Σε κατάληψη προχώρησαν φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης

Σε κατάληψη προχώρησαν από την Πέμπτη το πρωί φοιτητές του παραρτήματος Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης διαμαρτυρόμενοι για την έναρξη φοιτητικής στέγης κι ενώ έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα του εξαμήνου.

Οι φοιτητές ζητούν λύση στο πρόβλημα της στέγασης. Παρότι ήδη έχει μπει Οκτώβριος και το ακαδημαϊκό έτος έχει ξεκινήσει, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την στέγαση των φοιτητών με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μην έχουν που να μείνουν.


Φοιτητές κοιμούνται σε αυτοκίνητα

Για παιδιά που ζούσαν πέρυσι σε καταλύματα, κοιμούνται σε καθίσματα αυτοκινήτων, παιδιά που δεν έχουν πού να μείνουν και ντρέπονται να το πουν ή φιλοξενούνται για μήνες σε φίλους έκανε λόγο μιλώντας στο zarpanews ο πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών, Δημήτρης Μιχάλη. Όπως προσέθεσε, πρόκειται για ένα «πολύ μεγάλο πρόβλημα» για το οποίο «η διοίκηση του ιδρύματος αδιαφορεί και παρότι είναι δικιά της υποχρέωση, δεν κάνει κάτι μόνιμο».

«Να ανεγερθεί εστία γιατί κάθε χρόνο θα έχουμε τα ίδια προβλήματα» ζήτησε από την πλευρά του το μελος του ΔΣ  Γιάννης Μαράκης. Όπως εξήγησε, το να δίνεται κάθε χρόνο προσωρινή λύση με τα ξενοδοχεία, «αναγκάζει πολλούς φοιτητές είτε να μην έρθουν καν να σπουδάσουν εδώ είτε να έρθουν να σπουδάσουν δύο χρόνια και μετά επειδή δεν πληρούν τα κριτήρια να διακόψουν τις σπουδές τους». Τέλος, τόνισε την ανάγκη να παρέχεται δωρεάν σίτιση στην λέσχη και δωρεάν μετακινήσεις για τους φοιτητές.

Ο Δήμος Χανίων στο πλευρό των φοιτητών

Εκπρόσωποι των φοιτητών, συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Βλαχάκη, ο οποίος τους εξήγησε ότι ο Δήμος δεν έχει στην ιδιοκτησία του κάποιο ακίνητο που θα μπορούσε να παραχωρηθεί για φοιτητική στέγη.

Μετέφερε όμως την προθυμία από την πλευρά της δημοτικής Αρχής να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο ίδιος, μιλώντας στο zarpanews τόνισε ότι το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ώστε να εξεταστούν πιθανά κίνητρα που θα μπορούσε να δώσει ο Δήμος στους ξενοδόχους που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την φιλοξενία των φοιτητών, όπως για παράδειγμα η μείωση των δημοτικών τελών για τους μήνες εκείνους.

ΤΕΙ Κρήτης: Φοιτητές πήγαν να δώσουν εξετάσεις και ο καθηγητής δεν εμφανίστηκε!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr