Θύμα διαρρηκτών το ΤΕΙ Κρήτης

Θύμα διαρρηκτών το ΤΕΙ Κρήτης

Στο Ίδρυμα κλήθηκε η αστυνομία η οποία βρήκε ίχνη από πατημασιές των δραστών στο χώμα γύρω από το κτίριο ωστόσο δεν εντόπισε δακτυλικά αποτυπώματα καθώς οι δράστες φαίνεται να φορούσαν γάντια.

Θύμα διαρρηκτών έπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης η Τεχνική Υπηρεσία του ΤΕΙ Κρήτης με τους άγνωστους δράστες να αφαιρούν ολόκληρο χρηματοκιβώτιο από το κτίριο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Εφ.Συν.». Οι δράστες, πιθανότατα δύο ή τρία άτομα διέρρηξαν την πόρτα του κτιρίου, που στεγάζει την Τεχνική Υπηρεσία και τη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος και κατευθύνθηκαν στον χώρο που υπήρχε, καρφωμένο στο πάτωμα, το χρηματοκιβώτιο ενώ φαίνεται να ανακάτεψαν αρχεία αλλά και τα ντουλάπια και τα συρτάρια της Υπηρεσίας.


Μιλώντας για το συμβάν ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης Βαγγέλης Καπετανάκης τονίζει πως το εν λόγω κτίριο είναι σχετικά απομονωμένο και βρίσκεται στη διαδρομή προς το αγρόκτημα του ΤΕΙ. Αν και υπάρχει φύλαξη στο χώρο, η οποία κινείται με περιπολίες, εντούτοις οι δράστες φαίνεται να παραφύλαγαν και να έδρασαν στο μεσοδιάστημα 10-15 λεπτών μεταξύ δύο διελεύσεων της ασφάλειας από το συγκεκριμένο σημείο.

Στο Ίδρυμα κλήθηκε η αστυνομία η οποία βρήκε ίχνη από πατημασιές των δραστών στο χώμα γύρω από το κτίριο ωστόσο δεν εντόπισε δακτυλικά αποτυπώματα καθώς οι δράστες φαίνεται να φορούσαν γάντια.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως στο χρηματοκιβώτιο δεν υπήρχαν χρήματα (παρά μόνο 60 ευρώ) αλλά κυρίως κρίσιμα έγγραφα που έχουν να κάνουν με τις οικονομικές δοσοληψίες της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΤΕΙ, γεγονός που παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστο αν το γνώριζαν οι δράστες.

Η αστυνομία εκτιμά πως το βαρύ χρηματοκιβώτιο φορτώθηκε σε όχημα που ήταν σταθμευμένο σε χώρο έξω από την περίφραξη του ΤΕΙ και συλλέγει υλικό από κάμερες που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή. Εναντίον των άγνωστων ληστών έχει υποβληθεί μήνυση και η αστυνομία διεξάγει προσεκτική έρευνα, με τις έρευνες να στρέφονται σε κάθε κατεύθυνση.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στόχος το ΤΕΙ Κρήτης αφού και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί μικρότερες κλοπές ή ζημιές με τα κλοπιμαία να περιλαμβάνουν από καλώδια και εργαλεία μέχρι και φρούτα και λαχανικά! Τη φύλαξη των εγκαταστάσεων του ΤΕΙ έχει αναλάβει ιδιωτική εργολαβική εταιρία φύλαξης, δεδομένου ότι όλο το μόνιμο φυλακτικό προσωπικό έχει συνταξιοδοτηθεί.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr