Δυσαρέσκεια για την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης

Δέσμευση από το υπουργείο για κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών

Δυσαρεστημένοι είναι οι αυτοδιοικητικοί φορείς του Ρεθύμνου με την πανεπιστημοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης, αντί για την ενίσχυση του υφιστάμενου Πανεπιστημίου Κρήτης.

Εάν ωστόσο δεν γίνει αυτή η πανεπιστημιοποίηση έγκαιρα και παραμείνει το ΤΕΙ Κρήτης, μοναδικό ΤΕΙ ανά την Ελλάδα στο μηχανογραφικό, τότε από πρωτοπόρο ΤΕΙ θα γίνει ουραγός των ΑΕΙ, σύμφωνα με το "neakriti".


Θα πανεπιστημοποιηθούν τα υφιστάμενα τμήματα διοίκησης και τουρισμού του ΤΕΙ Κρήτης και θα ιδρυθεί νέο αντίστοιχο τμήμα, στο Ρέθυμνο. 

Στα συν η δέσμευση για χρηματοδότηση από πλευράς υπουργείου της κατασκευής νέων φοιτητικών εστιών στο Ρέθυμνο με 2.000 κλίνες και στο Ηράκλειο με 1.000, όπως και για την ανέγερση διοικητηρίου στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.

Ενδέχεται δε να ολοκληρωθεί το μεγάλο αμφιθέατρο, όπως και σίγουρα θα επεκταθεί η πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη και θα προχωρήσει η κατασκευή πειραματικών σχολείων και πεζόδρομου που θα συνδέει το πανεπιστήμιο με την πόλη.

Οι φορείς του Ρεθύμνου ζητούν και δεύτερο τμήμα τεχνολογικής κατεύθυνσης στο υπό πανεπιστημιοιποίηση ΤΕΙ με το υφιστάμενο Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής να γίνεται πενταετούς φοίτησης, αλλά χωρίς τη δέσμευση του υπουργείου για δεύτερο τμήμα και ενώ ο δήμος προσφέρει ακίνητο για τη μεταστέγαση και καλύτερη λειτουργία του νέου πανεπιστημίου.

Πόρισμα για την πλήρη πανεπιστημιακή μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr