Διεθνής διάκριση φοιτητών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Διεθνής διάκριση φοιτητών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Τη μεγάλη τους χαρά και τη υπερηφάνειά τους θέλησε να μοιραστεί με όλους μας ομάδα 2 φοιτητών από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, για μια σημαντική τους επιτυχία.

Το έργο τους με τίτλο: «Art against Pollution – saving Earth and Culture», πέτυχε να μπει στην πρώτη εικοσάδα σε διεθνή διαγωνισμό φοιτητικού πόστερ του International Institute of Conservation Historic and Artistic Works. Ετσι, η ομάδα θα πρέπει να μεταβεί το Σεπτέμβριο του 2016 στο Λος Αντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου θα διεξαχθεί η τελική φάση του διαγωνισμού.


Για το σκοπό αυτό μάλιστα απαιτείται χρηματικό ποσό 6.000 ευρώ, το οποίο δεν μπορεί να διαθέσει το ΤΕΙ και έτσι η δημοσιοποίηση της βράβευσης αποτελεί παράλληλα και ανοιχτή παράκληση να προσφερθούν τα χρήματα αυτά για τη μετάβαση τα ομάδας των φοιτητών στην Αμερική. Η ομάδα αποτελείται από τους σπουδαστές του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος (Τμήμα Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς), Ευανθία Δερμιτζάκη και Δημήτρη Μελισσά-Μπαλτζή καθώς και από την επιβλέπουσα καθηγήτριά τους, Ευανθία Παναγοπούλου.

Το έργο έχει τον τίτλο «Ηλεκτρικό Βαρέλι» και πρόκειται για ένα εναλλακτικό γλυπτό χαμηλού κόστους που τους εμπιστεύτηκε ο καλλιτέχνης Takis και που αποτελεί παράλληλα και συσκευή συλλογής ηλιακής ενέργειας και τη μετατρέπει σε ηλεκτρική. «Ετσι η ενέργεια αυτή μπορεί να παραχωρηθεί σε ανθρώπινες κοινότητες που για διάφορους λόγους, τη στερούνται», περιγράφει ο Δημήτρης. «Το έργο στρέφει την ανθρωπότητα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο Takis (Παναγιώτης Βασιλάκης) προσπαθεί να συνεισφέρει, μέσω της τέχνης του, σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Αυτό, αποτελεί την κύρια πρόκληση για την επιστήμη της Συντήρησης», καταλήγει.

«Στόχος της εργασίας ήταν η χρήση του Ηλεκτρικού Βαρελιού ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας στο εξωτερικό περιβάλλον», εξηγεί η κα Παναγοπούλου. «Η επιτυχία αυτή αναδεικνύει το σπουδαίο έργο που επιτελείται στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και στην Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς καθώς ανοίγει νέους ορίζοντες για τη συνεργασία με διεθνείς κοινότητες επιστημόνων. Είμαστε υπερήφανοι για αυτή τη διάκριση των φοιτητών και προσωπικά εγώ που με επέλεξαν ως επιβλέπουσα καθηγήτριά τους και τους ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό», καταλήγει η κα Παναγοπούλου.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr