Καταγγελία φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για τα προβλήματα που υπάρχουν στην φοιτητική εστία

Σε επικοινωνία του Τριαντ. Μηταφίδη με το νέο υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, ο υπουργός ζήτησε την πλήρη ενημέρωσή του ώστε να εξευρεθεί επειγόντως λύση.

Συνάντηση με εκπροσώπους των φοιτητών που διαμένουν στη φοιτητική εστία ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, χωρίς θέρμανση, είχε χθες ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Όπως γράφει το voria.gr, οι φοιτητές κατήγγειλαν ότι είναι ο τρίτος κατά σειρά χειμώνας που δεν έχουν θέρμανση σε όλες τις εγκαταστάσεις ΑΤΕΙ-Θ και ιδιαίτερα στους εγκαταλειμμένους, χωρίς καμία συντήρηση χώρους της Φοιτητικής Εστίας, λόγω προβλημάτων στην προμήθεια πετρελαίου από την αρμόδια Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


Ήδη με το από 16.1.2015 έγγραφό του, το  Συμβούλιο του ΑΤΕΙΘ, επικαλούμενο την ανάγκη εκτέλεσης εργασιών συντήρησης των εγκαταστάσεων τη φοιτητικής εστίας, καλεί τους φοιτητές να την εγκαταλείψουν την 1η Μαρτίου 2015, εν μέσω χειμώνα και σπουδαστικής περιόδου, διαφορετικά  θα βρεθούν να διώκονται για παράβαση του άρθρου 288 ΠΚ για «κατάληψη δημόσιου χώρου»(!), ενώ δεν τους προσφέρεται η παραμικρή λύση για τη στέγασή τους.

Σε  σχετική τηλεφωνική επικοινωνία του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη με το νέο υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, ο υπουργός ζήτησε την πλήρη ενημέρωσή του ώστε να εξευρεθεί επειγόντως λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των φοιτητών.

Σημειώνεται ότι το ΑΤΕΙΘ έχει στην ιδιοκτησία του ξενοδοχειακό  χώρο επί της Εγνατίας, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια παραμένει εγκαταλειμμένος, χωρίς το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας να έχει προβεί στις απαραίτητες εργασίες για την αποκατάστασή του ώστε να στεγαστούν οι σπουδαστές που το δικαιούνται.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr