Κανένας λόγος ανησυχίας για τους φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης λέει το Υπουργείο Παιδείας

Κανένας λόγος ανησυχίας για τους φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης λέει το Υπουργείο Παιδείας

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης: Κανένας φοιτητής και καμία φοιτήτρια δεν πρόκειται να μείνει στο αέρα», ήταν η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας σε ερώτημα του ΚΥΠΕ σχετικά με την ανησυχία των φοιτητριών του τμήματος αισθητικής και κοσμετολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.

Όπως σημειώνει το Υπουργείο οι οριστικές αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων δεν έχουν ακόμα ληφθεί, ενώ οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι κανένα Τμήμα δεν θα καταργηθεί πριν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους όσοι ήδη φοιτούν.


Σημειώνεται ότι φοιτήτριες του τμήματος αισθητικής και κοσμετολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης κατέλαβαν την Πέμπτη το γραφείο του Πρύτανη εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για το μέλλον των σπουδών τους καθώς οι αρχικοί σχεδιασμοί της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου προβλέπουν κατάργηση του τμήματος στο πλαίσιο της συγχώνευσης του ΤΕΙ με Περιφερειακό Πανεπιστήμιο.

Οι φοιτήτριες και οι πρυτανικές Αρχές έχουν ήδη καταθέσει πρόταση για αυτονόμηση του τμήματος, η οποία απορρίφθηκε από την Επιτροπή. 

200 φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τη συγχώνευση με το Πανεπιστήμιο

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr