Nα μην μείνει κανένας φοιτητής του ΤΕΙ Θεσσαλίας εκτός εστιών

Nα μην μείνει κανένας φοιτητής του ΤΕΙ Θεσσαλίας εκτός εστιών

Το μεγάλο πρόβλημα με την έλλειψη φοιτητικών εστιών, που να μπορούν να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες, αναδεικνύει για μία ακόμη φορά ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Όπως επισημαίνει, από τις αιτήσεις που έχουν ήδη κατατεθεί για το προσεχές διδακτικό έτος (2017-2018), προκύπτει ότι για μια ακόμα χρονιά δεν θα πάρουν δωμάτιο περίπου 100 φοιτητές του ΤΕΙ, ακόμα και αν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις.


Επιπλέον, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 23 Ιούνη συνεδρίαση της εφορίας εστιών με θέμα την έγκριση των «τυχερών» που θα πάρουν δωμάτιο το νέο ακαδημαϊκό έτος, αναβλήθηκε με ευθύνη του προέδρου της εφορίας των εστιών και με αιτιολογία ότι στην αίθουσα συνεδριάσεων παραβρίσκονταν ο αντιπρόεδρος και δύο μέλη του Συλλόγου των εστιακών φοιτητών.

Ο σύλλογος καταδικάζει τη στάση του πρόεδρου της εφορίας των εστιών και ξεκαθαρίζει ότι δεν απεμπολεί το δικαίωμά του να παραβρίσκεται σε διαδικασίες που έχουν σχέση με τη ζωή των φοιτητών στις εστίες.

Διεκδικεί να μην μείνει κανένας φοιτητής εκτός εστιών, να καταργηθεί το χαράτσι των 150-400 ευρώ που πληρώνουν οι φοιτητές ως ενοίκιο, να γίνει ουσιαστική συντήρηση των κτιρίων και να χτιστούν νέες εστίες, με ευθύνη της περιφέρειας, του υπουργείου και της διοίκησης του ΤΕΙ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr