Πολωνοί καθηγητές στο ΤΕΙ Θεσσαλίας

Πολωνοί καθηγητές στο ΤΕΙ Θεσσαλίας

Αντιπροσωπία καθηγητών από το «State College», της πόλης Κρόσνο της Πολωνίας επισκέφθηκαν το ΤΕΙ Θεσσαλίας, στη Λάρισα, όπου είχαν συνάντηση με τη διοίκησή του.

Της αντιπροσωπείας ηγείτο ο πρύτανης καθηγητής κ. Grzegorz Przebinda


και συμμετείχαν ο αντιπρύτανης καθηγητής κ. Zbigniew Barabasz, ο αναπληρωτής πρύτανη για θέματα Διεθνών Συνεργασιών καθηγητής κ. Władysław Witalisz και οι καθηγητές κ.κ. FranciszekTereszkiewicz και Emilian Zadarko.

Εκ μέρους της διοίκησης του ΤΕΙ Θεσσαλίας συμμετείχαν οι αναπληρωτές προέδρου κ.κ. Μιχαήλ Βραχνάκης και Ευστάθιος Βελισσαρίου, οι διευθυντές σχολών του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ.κ. Γεώργιος Μπλάνας, Σπυρίδων Κωτσόπουλος και Ανάργυρος Μουλάς, όπως και η καθηγήτρια εφαρμογών κ. Βασιλική Καπράλου από το γραφείο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Προγραμμάτων Κινητικότητας του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω σύσφιγξης των ακαδημαϊκών σχέσεων, των δύο Ιδρυμάτων σε επίπεδο προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών και προσωπικού, εξ αποστάσεως μάθησης και έρευνας, κυρίως σε θέματα υγειονομικής φροντίδας και καλλιέργειας αρωματικών/φαρμακευτικών φυτών.

Της συνάντησης ακολούθησε ξενάγηση της αντιπροσωπείας στους χώρους διδασκαλίας, έρευνας, στη βιβλιοθήκη καθώς και στη φοιτητική μέριμνα του ΤΕΙ. Να σημειωθεί ότι το «Krosno State College» είναι ένα από τα έξι εκπαιδευτικά Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Πολωνίας, με τα οποία το ΤΕΙ Θεσσαλίας έχει υπογράψει διακρατικές (διϊδρυματικές) συμφωνίες ανταλλαγής φοιτητών και προσωπικού.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr