Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας για τις φοιτητικές Εστίες

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας για τις φοιτητικές Εστίες

Στο θέμα των εστιών αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Παναγιώτης Γούλας με αφορμή την καταγγελία του Συλλόγου Φοιτητών – Φοιτητριών των εστιών κατά της διοίκησης του ιδρύματος για την στάση που επειδυκνύει για την παραλαβή δωματίου στις εστίες. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας υποστήριξε ότι οι αιτήσεις είναι περισσότερες από τις θέσεις και τα χρήματα που πληρώνουν οι φοιτητές καλύπτουν λειτουργικές ανάγκες και δεν είναι ούτε ενοίκιο, ούτε «χαράτσι», όπως καταγγέλει ο Σύλλογος Φοιτητών - Φοιτητριών.


«Όταν οι θέσεις είναι λιγότερες από τις αιτήσεις είναι φυσικό να υπάρχουν προβλήματα, έχουμε 600 θέσεις απόρων φοιτητών, αλλά οι αιτήσεις είναι παραπάνω. Ζητήσαμε από το Υπουργείο, από το Δήμο και από την Περιφέρεια να μας βοηθήσει να αυξήσουμε τις θέσεις, δίνοντας οικονομική βοήθεια ή νοικιάζοντας ξενοδοχεία αλλά όλα αυτά έχουν διαδικασίες μεγάλες και χρειάζονται χρήματα. Οι παραπάνω αιτήσεις είναι 110, εμείς από το Υπουργείο ζητήσαμε να τους δώσει οικονομική βοήθεια, να νοικιάζουν οι ίδιοι έξω, κάτι σαν επιδότηση ενοικίου.

Είσαι Φοιτητής στο ΤΕΙ Θεσσαλίας; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΤΕΙ Θεσσαλίας» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του ΤΕΙ!

Σήμερα η λειτουργία των εστιών είναι με δικά μας χρήματα, το υπουργείο δεν μας χρηματοδοτεί ούτε ένα ευρώ, έχουν θέρμανση, καθαριότητα, ζεστό νερό, φύλαξη. Το κόστος είναι υψηλό, γύρω στα 300.000 κάθε χρόνο, έχουμε έλλειψη του προσωπικού. Εμείς ζητάμε 150 ευρώ το χρόνο για τους παλιούς και 400 το χρόνο για τους νέους φοιτητές, για να πληρωθούν κάποιες βλάβες και αποκαταστάσεις ζημιών και όχι για ενοίκιο. Αυτό αντιστοιχεί σε 15 ευρώ το μήνα, δηλαδή μισό ευρώ την ημέρα στην εστία».

Ζητούν από φοιτητές να προπληρώσουν το δωμάτιο της φοιτητικής Εστίας

ΤΕΙ Θεσσαλίας: Αξιοποίηση κλειστών ξενοδοχείων για τη στέγαση των φοιτητών

Αναφορικά μετά νέα μεταπτυχιακά ο κ. Γούλας σημείωσε «πως έχουμε 2 νέα μεταπτυχιακά προγράμματα, ένα στη σχολή διοίκησης και οικονομίας με τίτλο «διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων» για τους εκπαιδευτικούς κυρίως και το δεύτερο στη σχολή μηχανικών πληροφορικής «ευφυή συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών». Τα μεταπτυχιακά μας έχουν μεγάλη κίνηση, κάνουμε πράγματα εφαρμογής, οι φοιτητές πρέπει να είναι παρόν, πρέπει να παρακολουθούν τον καθηγητή, να βλέπουν τα εργαστήρια γιατί έχουν μεγάλη σημασία, δεν έχουμε προγράμματα εξ αποστάσεως».

Περισσότερα φοιτητικά νέα που αφορούν το ΤΕΙ Θεσσαλίας στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr