Εκτός εστίας, 210 φοιτητές, ΤΕΙ Θεσσαλίας, Προχωρούν, κινητοποιήσεις, ΤΕΙ Λάρισσας Εκτός εστίας 210 φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας - Προχωρούν σε κινητοποιήσεις

Εκτός εστίας 210 φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας - Προχωρούν σε κινητοποιήσεις

Σειρά κινητοποιήσεων προγραμματίζει στις αρχές Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Φοιτητών των εστιών του ΤΕΙ Θεσσαλίας κυρίως, για τα προβλήματα στέγασής τους.

Για την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση στη διοίκηση του ΤΕΙ για την κάλυψη των αναγκών σε στέγαση-σίτιση-θέρμανση-ζεστό νερό. 


Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου θα γίνει κινητοποίηση σε Δήμο-Περιφέρεια για τα ζητήματα της στέγασης & μετακίνησης (που αφορά στο κόστος των εισιτηρίων).

Στο μεταξύ προχωρούν στη διενέργεια εκλογών την Πέμπτη 26/11/2015 για την ανάδειξη νέων οργάνων του Συλλόγου.

Είσαι Φοιτητής στο ΤΕΙ Θεσσαλίας; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΤΕΙ Θεσσαλίας» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του ΤΕΙ!

Στην 1η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητριών/τών των εστιών του ΤΕΙ Λάρισας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19/11/2015, εγκρίθηκε ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, ενώ εκλέχθηκε εφορευτική επιτροπή και ορίστηκε ημερομηνία για τη διεξαγωγή εκλογών για τα νέα όργανα του Συλλόγου. Αναδείχθηκαν τα προβλήματα σχετικά με τη στέγαση που όχι μόνο δεν λύνονται αλλά οξύνονται και πολλαπλασιάζονται.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος δεν πήραν εστία 210 συνάδελφοί μας. Αλλά και για όσους «τυχερούς» εξασφάλισαν δωμάτιο ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κατά τη διαμονή μας στις εστίες από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά. Βιώνουμε τα αποτελέσματα μιας πολιτικής που στο στόχαστρο έχει βάλει δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων. Ότι στερούν από εμάς από τη θέρμανση, το ζεστό νερό, δωμάτια που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας χωρίς μούχλες και αποχετεύσεις που να μυρίζουν, μέχρι στέγαστρα για τα ποδήλατα και κοινόχρηστους χώρους για την ψυχαγωγία μας, είναι γιατί δεν θέλουν να κόψουν από τα κέρδη των τραπεζών, των εφοπλιστών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Και επιπλέον καλούν τις οικογένειές μας να πληρώσουν το χαράτσι των 400 ή των 150€. Αντιμετωπιζόμαστε ως πελάτες για κάτι που οι οικογένειές μας έχουν χρυσοπληρώσει μέσα από τη βαριά φορολογία». 

Διαβάστε επίσης: 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr