Ηλεκτροδοτείται το νέο κτίριο του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Ηλεκτροδοτείται το νέο κτίριο του ΤΕΙ Θεσσαλίας 

Ηλεκτροδοτείται το νέο κτίριο της Σ.Ε.Υ.Π του ΤΕΙ Θεσσαλίας μετά την έγκριση που δόθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Συγκεκριμένα προχωρά η δημοπράτηση στο ενταγμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «Ηλεκτροδότηση κτιρίου Σ.Ε.Υ.Π. από δίκτυο μέσης τάσης της Δ.Ε.Η. και αλεξικέραυνο», προϋπολογισμού 150.192,80 € (με ΦΠΑ). Το υπόψη έργο αποτελεί το δεύτερο υποέργο (εργολαβία) της πράξης «Ανέγερση κτιρίου σχολής επαγγελμάτων υγείας και πρόνοιας του ΤΕΙ/Λ» συνολικού προϋπολογισμού 523.824,00 € (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με την παρέμβαση αυτή εξασφαλίζεται η άρτια και ομαλή λειτουργία του κτιριακού συγκροτήματος Σ.Ε.Υ.Π του T.E.I. Θεσσαλίας. Με τα έργα του ΕΣΠΑ στηρίζουμε έμπρακτα την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Θεσσαλία, έτσι ώστε οι φοιτητές και οι καθηγητές να έχουν στη διάθεσή τους σύγχρονες υποδομές για την παροχή υψηλού επιπέδου διδασκαλίας και μάθησης».


Σύμφωνα με το eleftheria.gr, το έργο αφορά στις απαραίτητες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες καθώς και την κατασκευή Υποσταθμού Μέσης Τάσης, για την ηλεκτροδότηση του κτιριακού συγκροτήματος Σ.Ε.Υ.Π του T.E.I. ΛΑΡΙΣΑΣ. Αναλυτικότερα οι εργασίες αφορούν σε εκσκαφές τάφρων, διάστρωση καλωδιώσεων, προστασία και σήμανση καλωδιώσεων, επιχώσεις, αποκατάσταση οδοστρωσίας και οδοποιίας, κατασκευή τοιχίου διάταξης ΔΕΗ και λοιπές συνοδευτικές εργασίες. Εγκατάσταση του   Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού (Κυψέλη Μέσης Τάσης, Μετασχηματιστής Μέσης Τάσης, Ερμάριο Βελτίωσης Συντελεστή Ισχύος, Σύστημα Πυρανίχνευσης, Σύστημα Κατάσβεσης, Σύστημα Αερισμού, Γειώσεις, εξοπλισμός προστασίας, κλπ). Εγκατάσταση Αλεξικεραύνου ιονισμού TESLA.

Πλέον αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από το Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, κύριο, δικαιούχο και φορέα υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr