ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας συμφωνεί πως πρέπει να σιτίζονται 20.000 φοιτητές αλλά… ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας συμφωνεί πως πρέπει να σιτίζονται 20.000 φοιτητές αλλά…

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας συμφωνεί πως πρέπει να σιτίζονται 20.000 φοιτητές αλλά…

Η διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας συμφωνεί πως πρέπει να σιτίζονται όλοι οι φοιτητές του Ιδρύματος, οι οποίοι είναι 20.000 περίπου, με δεδομένη όμως την οικονομική συγκυρια δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Τη δήλωση αυτή έκανε, εγγράφως στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, απαντώντας σε ερώτηση Βουλευτών.

Ο υπουργός Παιδείας στην απάντησή του τονίζει πως:


Α. Το ΤΕΙ Θεσσαλίας σιτίζει σήμερα 3.064 φοιτητές.

Β. Κατ έτος εγκρίνεται συγκεκριμένος προϋπολογισμός για σίτιση προς το ΤΕΙ, ενώ οι εστιάτορες που αναλαμβάνουν τη σίτιση των φοιτητών είναι ιδιώτες και η ανάθεση γίνεται με διεθνή διαγωνισμό.

Γ. Οι φοιτητές που διαμένουν στις Εστίες σε δίκλινα δωμάτια με κοινή τουαλέτα καταβάλλουν το ποσό των 150 ευρώ το χρόνο (δηλαδή 15 ευρώ το μήνα Χ10 μήνες) και οι ΑΜΕΑ το ποσό των 100 ευρώ (δηλαδή 10 ευρώ το μήνα).

Δ. Οι φοιτητές, οι οποίοι ζητούν να διαμείνουν στα ανακαινισμένα κτίρια των Φοιτητικών Εστιών με μονόκλινα δωμάτια με ατομική τουαλέτα, καταβάλλουν το ποσό των 400 ευρώ το χρόνο και 200 ευρώ οι ΑΜΕΑ (δηλαδή 40 ευρώ το μήνα και 20 ευρώ το μήνα για τους ΑΜΕΑ αντίστοιχα Χ10 μήνες).

Ε. Τα παραπάνω ποσά καλύπτουν μέρος των λειτουργικών εξόδων των Φοιτητικών Εστιών και το υπόλοιπο ποσό καλύπτεται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Ιδρύματος και αφορά στην κάλυψη των δαπανών θέρμανσης, ΔΕΗ, ΔΕΥΑΛ, καθαριότητας, φύλαξης, εξοπλισμού, συντήρησης και όλων των επισκευών που χρειάζονται τα κτίρια.

Ζ. Σε ότι αφορά στις τεχνικές βλάβες που παρουσιάζονται στα δωμάτια των στεγαζόμενων φοιτητών, επισκευάζονται όσο το δυνατόν συντομότερα από την υπηρεσία συντήρησης του ΤΕΙ, μετά τη δήλωση βλάβης από τους διαμένοντες φοιτητές.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ

ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr