Ξεκίνησε εκ νέου να λειτουργεί η συμβουλευτική υπηρεσία φοιτητών στο ΤΕΙ Θεσσαλίας

Συμβουλευτική υπηρεσία φοιτητών στο ΤΕΙ Θεσσαλίας

Η συμβουλευτική υπηρεσία του ΤΕΙ Θεσσαλίας ξεκίνησε, εκ νέου, να λειτουργεί, με στόχο την συμβουλευτική στήριξη και ενδυνάμωση των φοιτητών. 

Η συμβουλευτική αποτελεί εδώ και δεκαετίες έναν καταξιωμένο θεσμό, αναπόσπαστα δεμένο με τη συνολική λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, η οποία έχει σαν στόχο τη συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη των φοιτητών, σε κάθε μεταβατική τους περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν δυσκολίες.


Η συμβουλευτική φοιτητών προσφέρεται δωρεάν από την αντίστοιχη εξειδικευμένη υπηρεσία συμβουλευτικής φοιτητών. 

Προσφερόμενες υπηρεσίες:

  • Ατομική συμβουλευτική
  • Ομαδική συμβουλευτική 
  • Βιωματικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια

Ατομικές και ομαδικές συναντήσεις διέπονται σε κάθε περίπτωση από τον εμπιστευτικό τους χαρακτήρα, το απόρρητο και την εχεμύθεια.

Θέματα για τα οποία μπορούν να απευθύνονται οι φοιτητές/ιες:

  • Προβλήματα στη φοιτητική ζωή/σπουδές (δυσκολίες προσαρμογής στην ακαδημαϊκή ζωή, μειωμένη απόδοση, άγχος εξετάσεων, έλλειψη συγκέντρωσης)
  • Προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις (δυσκολίες στις φιλικές, προσωπικές, οικογενειακές σχέσεις, χαμηλή αυτοεκτίμηση)
  • Επαγγελματική συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός
  • Άλλα προβλήματα (εξαρτήσεις, ψυχοσωματικά συμπτώματα, διαταραχές ύπνου, διαταραχές διατροφής)

Επικοινωνία: Τηλέφωνο: 2410 684369

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσωπικό της συμβουλευτικής υπηρεσίας φοιτητών: 

Μούτου Κατερίνα, Ψυχολόγος, Msc Συμβουλευτική Ψυχολογία στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr