Φοιτητές καταδικάζουν την πρόθεση Υπουργείου να εντάξει στον κλάδο των πτυχιούχων Νοσηλευτών και τους βοηθούς αυτών!

Σύσσωμη η φοιτητική κοινότητα, καταδικάζει την απαράδεκτη πρόθεση κύκλων του Υπουργείου Υγείας να εντάξει στον κλάδο των πτυχιούχων Νοσηλευτών και τους βοηθούς αυτών, επιχειρώντας έτσι την ολοκληρωτική ισοπέδωση του επαγγελματικού τίτλου των Νοσηλευτών της χώρας και των φοιτητών, που με μόχθο έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις για να εισαχθούν στα Ανώτατα Ιδρύματα και να σπουδάσουν.

Κύκλοι του Υπουργείου Υγείας, ομιλούν στις ανακοινώσεις τους για «Νοσηλευτές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». Στην περίπτωση αυτή διαπράττεται μέγιστο λεκτικό και ουσιαστικό ολίσθημα, μιας και ο τίτλος του «Νοσηλευτή» όπως περιγράφεται περιοριστικά από το Ν. 1579/85 αναφέρεται αποκλειστικά στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για το λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί μία άνευ προηγουμένου σύγχυση γύρω από την έννοια του κλάδου των Νοσηλευτών. 

Ελπίζουμε αυτό να μην είναι μία ακόμη παλαιοκομματική παροχολογία ώστε να υπάρξουν κομματικά οφέλη. Δε μπορούμε να δεχτούμε ότι δεν γνωρίζουν ποια είναι τα ιδιαίτερα ομοιοεπαγγελματικά χαρακτηριστικά ενός κλάδου του ΕΣΥ.


Άρα λοιπόν, ή αγνοούνται οι οριζόμενες νομοθεσίες ή ηθελημένα κλείνουν το μάτι στην κατηγορία των ΔΕ βοηθών Νοσηλευτών. Σε κάθε περίπτωση και οι δυο περιπτώσεις είναι καταδικαστέες και δημιουργούν ερωτηματικά για την αμεροληψία και την ευθυκρισία με την οποία αντιμετωπίζονται τα ζητήματα των μελλοντικών νοσηλευτών. 

Κλείνοντας, καλούμε τον Υπουργό Υγείας να διαψεύσει τις φημολογίες των κύκλων του Υπουργείου προς την αποκατάσταση της αδικίας που θα υφίστανται σε αυτή την περίπτωση οι απόφοιτοι των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ).

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr