Επιδότηση ενοικίου για 80 φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου (ΑΙΤΗΣΗ)

Επιδότηση ενοικίου για 80 φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου

Το ΤΕΙ Ηπείρου, πρόκειται να υλοποιήσει πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για 80 δικαιούχους προπτυχιακούς φοιτητές του που φοιτούν στα Τμήματα της Άρτας και της Πρέβεζας.

Η επιδότηση για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 καλύπτει τους μήνες Οκτώβριο 2017 έως Σεπτέμβριο 2018 (πλην Ιουλίου και Αυγούστου) και συνολικά δέκα μήνες. Το ποσοστό των ωφελούμενων φοιτητών κατανέμεται – χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό- σε 80% για τους παλαιούς και 20% για τους νέους φοιτητές.


Προϋποθέσεις επιλεξιμότητας είναι η ακαδημαϊκή επίδοση του υποψηφίου καθώς επίσης κοινωνικά, οικογενειακά και οικονομικά κριτήρια που θεσπίζονται από την Επιτροπή Ερευνών.

Συγκεκριμένα:

Στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης με τίτλο: «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του ΤΕΙ Ηπείρου», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το ΤΕΙ Ηπείρου, πρόκειται να υλοποιήσει πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για 80 (κατ΄ εκτίμηση) δικαιούχους προπτυχιακούς φοιτητές του που φοιτούν στα Τμήματα της Άρτας και της Πρέβεζας.

Η επιδότηση για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 καλύπτει τους μήνες Οκτώβριο 2017 έως Σεπτέμβριο 2018 (πλην Ιουλίου και Αυγούστου) και συνολικά δέκα μήνες. Αφορά δικαιούχους: ατομικών συμβάσεων με αποζημίωση 150 ευρώ/μήνα ή συμβάσεων των δύο ατόμων με αποζημίωση έως 125 ευρώ/μήνα/άτομο ή συμβάσεων των τριών ατόμων με αποζημίωση 116,66 ευρώ/μήνα/άτομο. Το ποσοστό των ωφελούμενων φοιτητών κατανέμεται -κατ΄ αρχήν και χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό- σε 80% για τους παλαιούς και 20% για τους νέους φοιτητές. Προϋποθέσεις επιλεξιμότητας είναι η ακαδημαϊκή επίδοση του υποψηφίου καθώς επίσης κοινωνικά, οικογενειακά και οικονομικά κριτήρια που θεσπίζονται από την Επιτροπή Ερευνών.

Το ΤΕΙ Ηπείρου, ανταποκρινόμενο στον κοινωνικό του ρόλο, ως αρωγός των φοιτητών του, και αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερα πιεστικές οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, κατάφερε με στοχευμένες ενέργειες και επέτυχε την υλοποίηση της ανωτέρω πράξης, πιλοτικά για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, καθότι επιδίωξή του είναι, να καταστεί δυνατή η επέκταση του προγράμματος επιδότησης ενοικίου τόσο σε χρονική διάρκεια -ήτοι περισσότερα ακαδημαϊκά έτη- όσο και σε δικαιούχους φοιτητές, καθώς και σε όλες τις πόλεις όπου τα Τμήματά του λειτουργούν.

Δείτε την αίτηση επιδότησης ενοικίου εδώ.

και τις Υπεύθυνες δηλώσεις,

Υπευθ.Δηλ.1 εδώ.

Υπευθ.Δήλ.2 εδώ.

Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών του ΤΕΙ Ηπείρου μπορείτε να την δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr