Αγέλες σκύλων επιτίθενται σε φοιτητές - Ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας μήνυσε τον δήμο

Αγέλες σκύλων επιτίθενται σε φοιτητές - Ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας μήνυσε τον δήμο

Μήνυση κατά του δήμου Κοζάνης για τις επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε φοιτητές, κατέθεσε σήμερα ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Στέργιος Γκανάτσιος. 

Συνοδευμένος από τον νομικό σύμβουλο του ιδρύματος ο κ. Γκανάτσιος, προσήλθε στο Αστυνομικό τμήμα Κοζάνης, όπου εκτός από την μήνυση κατέθεσε και όλη την αλληλογραφία με τα αιτήματα του ιδρύματος προς τον δήμο Κοζάνης.


«Σήμερα το πρωί ένας φοιτητής μας προσερχόμενος στη σχολή του έπεσε θύμα επίθεσης από αγέλη αδέσποτων και χρειάστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρύτανης του ΤΕΙ. 

«Τελείωσε η υπομονή και η ανοχή που επιδείξαμε όλο αυτό το διάστημα προς την δημοτική αρχή που έχει την ευθύνη της διαχείρισης των αδέσποτων», πρόσθεσε, μιλώντας για πληθώρα περιστατικών με επιθέσεις αδέσποτων. 

Ο ίδιος τονίζει πως τα τελευταία 2 χρόνια έχουν καταγραφεί περισσότερες από 40 επιθέσεις, που τα θύματα κατάγγειλαν τραυματισμούς στο σώμα τους ή «στην καλύτερη περίπτωση» σκισίματα στα ρούχα τους.  

Ο κ. Γκανάτσιος, ανέφερε ότι στις συνεχείς επισημάνσεις του ιδρύματος, η δημοτική αρχή προέβαλε ως εμπόδιο το ακαδημαϊκού ασύλου.  

Προκειμένου το συνεργείο περισυλλογής και η δημοτική αστυνομία να μπουν στον προαύλιο χώρο του ιδρύματος, οι αρχές προχώρησαν στην άρση του ασύλου το διάστημα 1-8 Μαρτίου, αλλά δεν έγινε περισυλλογή από τα συνεργεία του δήμου.

Ο πρύτανης έκανε λόγο για «ανευθυνότητα ή ακόμη και εσκεμμένες ενέργειες» της δημοτικής αρχής «προκειμένου να μην δυσαρεστήσει τις φιλοζωικές οργανώσεις».

Κατά τον ίδιο, στις 20 Δεκεμβρίου, οι πρυτανικές αρχές αναγκάστηκαν να ενημερώσουν και τους εισαγγελείς με επιστολή. 

Διαψεύδει ο αντιδήμαρχος

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την περισυλλογή των αδέσποτων Γιάννης Γρηγοριάδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διέψευσε τους ισχυρισμούς της διοίκησης του ιδρύματος. 

Ο αντιδήμαρχος υποστήριξε ότι τον Νοέμβριο 2018, μετά από αναφορές για επιθέσεις αδέσποτου στο ΤΕΙ, τα συνεργεία έκαναν την περισυλλογή. 

«Αμέσως μετά η πρυτανεία του ιδρύματος μας ενημέρωσε επισήμως να μην εισέλθουμε άλλη φορά στον προαύλιο χώρο και να κάνουμε περισυλλογή ζώου εάν δεν υπάρχει άδεια και άρση του ακαδημαϊκού ασύλου», ισχυρίζεται από την πλευρά του ο κ. Γρηγοριάδης. 

Όπως λέει ο ίδιος, ο δήμος ενημερώθηκε μόλιός δυο ημέρες πριν την μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση, για την απόφαση της πρυτανείας του ιδρύματος που προέβλεπε μεν την άρση του ασύλου, «αλλά δυστυχώς η απόφαση δεν περιλάμβανε την παρουσία της αστυνομίας», όπως είχε εγγράφως ζητηθεί από τις δημοτικές αρχές. 

«Στους κόλπους του ιδρύματος υπάρχει μια ομάδα πολιτών που παρόλες τις επιθέσεις που έχουν γίνει δεν επιθυμεί την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων», κατέληξε ο κ. Γρηγοριάδης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr