Επιτροπή για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Επιτροπή για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Εννεαμελής επιτροπή, για τη διερεύνηση μορφών συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, συγκροτήθηκε με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Στην επιτροπή συμμετέχουν οι πρυτάνεις και καθηγητές των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, που μίλησε στην ΕΡΤ Κοζάνης, η επιτροπή αυτή θα διερευνήσει τη μορφή της όποιας συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας από «μηδενική» βάση. «Όλα τα τμήματα και οι σχολές του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου θα είναι στην ίδια λογική της όποιας συγχώνευσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκανάτσιος, ο οποίος πρόσθεσε ότι η επίσημη παρουσίαση της Επιτροπής θα γίνει το επόμενο διάστημα σε ειδική τελετή στη Θεσσαλονίκη από τον πρωθυπουργό».


Όπως ανέφερε ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, μετά την επίσημη τοποθέτηση της εννεαμελούς επιτροπής, θα υπάρξει ενημέρωση σε όλους τους καθηγητές του ΤΕΙ, ώστε να τοποθετηθούν, με ψηφοφορία, για το σχέδιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr