Διδακτορικά στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ανάμεσα στα πρώτα ιδρύματα της χώρας που θα πάρουν διδακτορικά και προγράμματα διετούς εκπαίδευσης

Ενίσχυση και επαναλειτουργία τμημάτων, λειτουργία προγραμμάτων διετούς εκπαίδευσης και εκπόνηση διδακτορικών διατριβών κατάφερε να κερδίσει, μετά από τεκμηριωμένες εισηγήσεις, η διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κατά τη χθεσινή της συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Αυτό σημαίνει ότι το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας θα είναι ανάμεσα στα πρώτα ιδρύματα της χώρας που θα πάρουν διδακτορικά και προγράμματα διετούς εκπαίδευσης. Σε ό,τι αφορά τα δεύτερα, το αντικείμενό τους θα έχει άμεση σχέση με τα υπάρχοντα τμήματα στο πλαίσιο των οποίων άλλωστε θα λειτουργούν.


Στη διάρκεια της μακρά κουβέντας που είχε ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, ο υφυπουργός Δημήτρης Μπαξεβανάκης με τον πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Τριανταφύλλου και τους αντιπρυτάνεις Γιώργο Σαλάχα, Κωνσταντίνο Κουτσογιάννη και Σπύρο Συρμακέση, όπως γράφει η εφ. Πελοπόννησος, επιβεβαιώθηκε το υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο που χαρακτηρίζει τα τμήματα του ιδρύματος. Μάλιστα σε αντίθεση με τα τμήματα της Δυτικής Ελλάδας ο υπουργός εμφανίστηκε προβληματισμένος για άλλα ιδρύματα της χώρας όπου οι πρώτοι εισαχθέντες είχαν βαθμό πρόσβασης κάτω από τη βάση.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr