Bullying πίσω από την αυτοκτονία του φοιτητή στο ΤΕΙ Μεσολογγίου; Τι απαντά καθηγητής του νεαρού φοιτητή

Bullying πίσω από την αυτοκτονία του φοιτητή στο ΤΕΙ Μεσολογγίου; Τι απαντά καθηγητής του νεαρού φοιτητή

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η αυτοκτονία του 23χρονου φοιτητή μέσα στο ΤΕΙ Μεσολογγίου που συγκλόνισε την τοπική και πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς όλο και πληθαίνουν οι καταγγελίες για ενδεχόμενο bullying του φοιτητή που πιθανόν τον πίεσε ασφυκτικά και τον οδήγησε σε αυτή την τραγική απόφαση.

Φοιτητής βρέθηκε απαγχονισμένος στην Σχολή!


Το γεγονός ότι ο φοιτητής δεν άφησε σημείωμα που να ρίχνει φως στα αίτια που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία, αλλά και η επιλογή του σημείου που άφησε την τελευταία του πνοή φουντώνουν τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον άδικο χαμό του.

«Ο φοιτητής δεν είχε φίλους. Πιστεύω ότι ήταν ένα παιδί που έφτασε σε ένα αδιέξοδο ζωής. Έκανε παρέα μόνο με ένα παιδί από ολόκληρο το ΤΕΙ και δυστυχώς ούτε και σε εκείνον είχε εκμυστηρευθεί κάτι που τον βασάνιζε. Δεν είχε ούτε Facebook που στην εποχή μας όλοι έχουν, κάτι που λέει πολλά. Ήταν ένα μοναχικό παιδί, ιδιαίτερο και πολύ σεβαστικό», είπε στο star.gr ο πρόεδρος του τμήματος Λογιστικής στο οποίο φοιτούσε ο 23χρονος, Δ. Καφούσιας.

Διέψευσε μάλιστα κατηγορηματικά ότι ο νεαρός είχε πέσει θύμα bullying.  

«Δεν υπήρξε καμία καταγγελία για bullying σε βάρος του φοιτητή μέσα στο ΤΕΙ. Στα περιφερειακά ιδρύματα μάλιστα επειδή είναι μικρές οι πόλεις όλα μαθαίνονται και οι φοιτητές είναι περισσότερο σαν οικογένεια, δεν υπάρχει στο Μεσολόγγι η αποξένωση της Αθήνας. Άρα αν υπήρχαν φαινόμενα bullying ή διαπληκτισμών τότε θα το γνωρίζαμε. Δεν υπάρχει καμία ομοιότητα με την υπόθεση Γιακουμάκη», ξεκαθάρισε ο κ. Καφούσιας.

Μέσα στα social media μάλιστα υπήρξαν και κάποιοι οι οποίοι κατήγγειλαν ότι καθηγητές του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος δείχνουν μεγαλύτερη του δέοντος αυστηρότητα και κόβουν τους φοιτητές στα μαθήματα, ώστε να συνεχίσουν να φοιτούν εκεί και να υπάρχει λόγος ύπαρξης του ΤΕΙ.

Άφηναν μάλιστα να εννοηθεί ότι ενδεχομένως κάτι τέτοιο να συνέβη και στον 23χρονο φοιτητή με αποτέλεσμα να πιεστεί για να τελειώσει τη σχολή και αυτό να τον οδήγησε στην αυτοκτονία.

Μεταφέραμε αυτές τις καταγγελίες στον πρόεδρο του τμήματος Λογιστικής και τις διέψευσε κατηγορηματικά.

«Μου κάνει κατάπληξη αυτό που ακούω. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο η θέση η δική μου θα ήταν πάρα πολύ άσχημη. Το τμήμα μας παίρνει πολλούς φοιτητές κάθε χρόνο, έχει απορρόφηση και δεν υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι εξωφρενικό αυτό που μου μεταφέρετε. Αυτή ιστορία όχι μόνο δε στέκει, αλλά είναι πέρα από αλήθεια. Εκτός αυτού η δική μου θέση αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα ήταν άσχημη. Γιατί αν συνέβαινε αυτό θα ήταν αναξιοπρεπές και εγώ θα είχα ηθική ευθύνη απέναντι στους φοιτητές μας. Οι προσπάθειες που κάνει και το ΤΕΙ και το υπουργείο Παιδείας είναι να διευκολύνει τους φοιτητές και όχι να τους βάζει τρικλοποδιές. Δεν παίζουμε με ανθρώπινες ψυχές», ξεκαθάρισε.

Μάλιστα ο ίδιος μπήκε μπροστά και κάλεσε όλα τα ΜΜΕ να πραγματοποιήσουν μια έρευνα στο ΤΕΙ για αυτές τις καταγγελίες, ώστε να διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Αντίθετα, όπως είπε τα τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος είναι ανάμεσα στις επιλογές αρκετών φοιτητών. Εκτός αυτού δε, είναι γνωστή σε όλους η προσφορά του στο νομό τόσο σε πνευματικό επίπεδο, όσο και σε οικονομικό.

Της Ευαγγελίας Ντούρου - star.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr