Φοιτητές του ΤΕΙ Μεσολογγίου αναρωτιούνται

Φοιτητές του ΤΕΙ Μεσολογγίου αναρωτιούνται

Παρακολουθώντας τα σενάρια γύρω από τη διαβούλευση για την παιδεία δεν έχουμε ακούσει ή διαβάσει κάτι συγκεκριμένο για το ΤΕΙ Μεσολογγίου, αναρωτιόμαστε λοιπόν τι θα γίνουν όλες αυτές οι εγκαταστάσεις, όπως τα θερμοκήπια, οι κενές αίθουσες και φυσικά όλα αυτά τα στρέμματα γης που ανήκουν στο ΤΕΙ.

Αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο υπάρχει σχολή που δεν διαθέτει θερμοκήπια αλλά διαθέτει ανάλογο τμήμα. Αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν ανά την επικράτεια μισθωμένα από το κράτος κτίρια. Το ΤΕΙ του Μεσολογγίου έχει όλα τα κριτήρια και τις υποδομές να ξαναγίνει ένα πρότυπο τεχνολογικό ίδρυμα ακόμα και μια μικρή πανεπιστημιούπολη καθώς διαθέτει αρκετές κτιριακές εγκαταστάσεις, ώστε να στεγάσει τις διπλές ίσως και παραπάνω σχολές από αυτές που διαθέτει και αρκετό χώρο να χτίσει άλλα 3 ΤΕΙ, θα πρέπει λοιπόν κάποιοι να σκεφτούν πιο σοβαρά πώς θα αξιοποιήσουν δημόσια περιουσία και να μην σκεφτούν με βάση τα «κουκιά» αλλά την αντικειμενική πραγματικότητα.


Σε περίπτωση που δεν θέλουν να εκμεταλλευτούν όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, τουλάχιστον ας δώσουν τους χώρους, όπως τα θερμοκήπια στο κοινωνικό παντοπωλείο να αξιοποιηθούν προς όφελος των πιο κοινωνικά αδύναμων συμπολιτών μας, εμείς σαν σπουδαστές του ΤΕΙ μας, μπορούμε απλά να τονίζουμε και να παραθέτουμε προτάσεις ή ενέργειες και η βούληση επίκειται καθαρά στην πολιτεία, στην τοπική κοινωνία και φυσικά στους φορείς πολιτικούς και μη της περιοχής.

ΠΑΣΠ ΤΕΙ Μεσολογγίου

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr