Σε σύσταση νέου φορέα προχώρησε ο Σύλλογος σπουδαστών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο

Σε σύσταση νέου φορέα προχώρησε ο Σύλλογος σπουδαστών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο

Σε ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: "Ύστερα από την απόφαση της Προσωρινής Τριμελούς Συνέλευσης του τμήματος ΔΟΕΠΤΜ που έκρινε, τον Σεπτέμβριο, ότι ο Σύλλογος Σπουδαστών είναι παράνομος λόγω της επωνυμίας, προχωρήσαμε στη σύσταση νέου σπουδαστικού φορέα που θα εκπροσωπεί τους φοιτητές του τμήματος.

Με την υπ.αριθμ. απόφαση 32/2016 του Ειρηνοδικείου Πύργου εγκρίθηκε ο Σύλλογος Σπουδαστών Τμήματος Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με έδρα τον Πύργο. Το καταστατικό του Συλλόγου κατατέθηκε στις 20/12/16 στον νέο πρόεδρο του Τμήματος ΔΟΕΠΤΜ κ. Ιωάννη Κουτσονίκο.


Ο Σύλλογος Σπουδαστών θα συνεχίσει να διεκδικεί τα αυτονόητα και απαραίτητα όπως, τις ποιοτικές σπουδές, συμμετέχοντας ενεργά στο όραμα της πόλης του Πύργου αλλά και όλης της περιφέρειας για ένα τμήμα με αντάξιο ακαδημαϊκό επίπεδο.

Θα συμβάλλει με κάθε μέσο να υπάρξει επιτέλους μόνιμο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή, να επαναλειτουργήσει άμεσα η βιβλιοθήκη που παραμένει κλειστή από τον Απρίλιο, με εικονικά προσκόμματα, να δοθεί ουσιαστική λύση στο ζήτημα με τις αντιστοιχήσεις των δύο προγραμμάτων σπουδών χωρίς να προκαλούνται αναίτιες αναστατώσεις στους εισακτέους 2013 και 2014, να χρήζουν ίσης μεταχείρισης οι φοιτητές του τμήματος Μουσειολογίας, Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων προκειμένου να ολοκληρώσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους και να αποκτήσουν οι φοιτητές επαγγελματικά δικαιώματα.

Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι φοιτητές των τμημάτων του Πύργου, δεν θα βρίσκονται στο περιθώριο και δεν θα περιμένουν την ελεημοσύνη της Διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Μην ξεχνάμε ότι τμήματα που βρίσκονται στην Πάτρα λειτουργούν ως κέντρα λήψης αποφάσεων και ευνοούνται συστηματικά και απροκάλυπτα.

Έχει αποδειχθεί από την αρχή της λειτουργίας των τμημάτων στον Πύργο ότι ποτέ δεν στηρίχθηκαν, αντίθετα υποβαθμίστηκαν δίχως έλεος.Και τώρα που υπάρχει επικείμενη αναδιαμόρφωση των ΑΕΙ της χώρας  αφήνεται να διαρρεύσει η έκπληξη και ο φόβος για την τύχη του τμήματος ΔΟΕΠΤΜ.

Εξαρχής είχαμε συναίσθηση της σοβαρότητας των καταστάσεων. Ωστόσο, την στιγμή που ο Σύλλογος Σπουδαστών έπρεπε να διεκδικεί και να παρεμβαίνει, τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. τρέχαμε να προλάβουμε για να ξαναδημιουργήσουμε σύλλογο στα μέτρα εκείνων που αρνήθηκαν την παρουσία μας και τη συμβολή μας.

Δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Είναι αναγκαίο αυτή τη στιγμή όλοι οι τοπικοί φορείς σε συνεργασία με το Σύλλογο Σπουδαστών να συνδράμουμε όσο το δυνατόν περισσότερο για την ενίσχυση των τμημάτων στον Πύργο. Ευχόμαστε και θα επιδιώξουμε το 2017 να βρουν καλύτερες μέρες το ΤΕΙ μας".

Περισσότερα νέα που αφορούν το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr