Οι φοιτητές βγήκαν στους δρόμους της Πάτρας για να ενημερώσουν τους πολίτες

Οι φοιτητές βγήκαν στους δρόμους της Πάτρας για να ενημερώσουν τους πολίτες

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου στο κέντρο της Πάτρας, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για δράση που έγινε την 1η Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS.


Φοιτητές, αλλά και στελέχη της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, διένειμαν προφυλακτικά, καθώς και ενημερωτικό υλικό, αναφορικά με την αποφυγή μολύνσεως από τη νόσο και τη σημασία της δευτερογενούς πρόληψης μέσω της έγκαιρης ανίχνευσης του ιού.

«Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας , σήμερα το 40% των πασχόντων από HIV (πάνω από 14 εκατομμύρια) δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν. Η έγκαιρη διάγνωση της νόσου μειώνει την πιθανότητα διασποράς της, ενώ παράλληλα αυξάνει το προσδόκιμο αλλά και την ποιότητα ζωής με την χρήση των σύγχρονων αντιικών φαρμάκων» σημείωσε ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος συμπληρώνοντας πως η δράση έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου σχεδίου δράσης προαγωγής υγείας του πληθυσμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Δείτε εδώ την σελίδα Ενημέρωσης των Φοιτητών του ΤΕΙ Πάτρας και εδώ την σελίδα Ενημέρωσης των Φοιτητών του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr