Στην πρωτοβουλία Startup Europe Comes to the Universities συμμετέχει το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Στην πρωτοβουλία Startup Europe Comes to the Universities συμμετέχει το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Ο αριθμός των αποφοίτων που προτίθενται να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση εξαρτάται από την επιχειρηματική δομή και εστίαση του ιδρύματος  από το οποίο αποφοιτούν. Χρόνια πριν, ήταν σπάνιο για ένα φοιτητή να έχει επιχειρηματική εμπειρία επειδή το κόστος εκκίνησης μια επιχείρησης ήταν υψηλό και δεν είχαν αρκετούς πόρους ή τεχνογνωσία να ξεκινήσουν. Όμως οι καιροί άλλαξαν και σας καλούμε να γνωρίσετε την πρωτοβουλία Startup Europe Comesto Universities (SEC2U)!

H SEC2U, που οργανώνεται από το Δίκτυο Start up Europe University Network (SEUN) και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Start up Europe), είναι μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει τη δέσμευση των ευρωπαϊκών ΑΕΙ για τη δημιουργία ισχυρής κουλτούρας επιχειρηματικότητας και καινοτομίας εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας. Για να ενδυναμώσει τους δεσμούς μεταξύ των διαφόρων εμπλεκόμενων στα ακαδημαϊκά επιχειρηματικά οικοσυστήματα, η SEC2U οργανώνει για πρώτη φορά ταυτόχρονες εκδηλώσεις σε διαφορετικά ΑΕΙ ανά την Ευρώπη, φέρνοντας σε επαφή επιχειρηματίες, φοιτητές, καθηγητές και εκπροσώπους τοπικών αρχών την εβδομάδα 17 έως 21 Οκτωβρίου και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας θα είναι παρόν!


Σε μια πολυσχιδή εκδήλωση, που θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και ώρα 9 π.μ., οι επιχειρηματίες θα γνωρίσουν ευκαιρίες υποστήριξης των εγχειρημάτων τους και ανάπτυξης των επιχειρήσεών τους μέσα από στοχευμένες τοποθετήσεις περιφερειακών αρχών και παραγωγικών ή κοινωνικών εταίρων της Δυτικής Ελλάδας. Επιπρόσθετα, θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που ενέχουν επιχειρηματική διάσταση, ιστορίες επιτυχημένων start-ups ενώ θα υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για δικτύωση των συμμετεχόντων.

Μέσω αυτής της συνεργασία από το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, γίνεται ένα νέο βήμα προς τη διεθνοποίηση του ιδρύματος μαζί με άλλα πανεπιστήμια υψηλού κύρους που ήδη συμμετέχουν στην SEC2U: ήδη 36 πανεπιστήμια έχουν ενταχθεί στο δίκτυο από 15 διαφορετικές χώρες: Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισραήλ, Κύπρο, Ολλανδία, Ελλάδα, Ρουμανία, Αλβανία, Ιταλία, Κροατία, Γερμανία, Ουγγαρία & Αυστρία. Με περίπου 2000 άτομα να αναμένονται να παρευρεθούν, η SEC2U θα καλλιεργήσει συνεργασίες με μεγάλο αντίκτυπο σε όλη την Ευρώπη.

Η SEC2Uθα οδηγήσει σε νέες ευκαιρίες συνεργασίας και θα βοηθήσει στην ανάδειξη προγραμμάτων επιχειρηματικής υποστήριξης που ήδη λειτουργούν στα διάφορα ΑΕΙ.

Η εκδήλωση εστιάζει σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς είναι η στιγμή να αναδειχθεί η δουλειά που γίνεται από τα ΑΕΙ σε επιχειρηματικό επίπεδο και να χτιστούν γέφυρες μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και του οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση στον παρακάτω σύνδεσμο: https://goo.gl/6HfbMQ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr