Ημερίδα για το μέλλον του ΤΕΙ στον Πύργο Ημερίδα για το μέλλον του ΤΕΙ στον Πύργο [25/05]

Ημερίδα για το μέλλον του ΤΕΙ στον Πύργο

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ημερίδα με θέμα «Το μέλλον του ΤΕΙ στον Πύργο» όπως αναφέρει το patrisnews που διοργανώνει η δημοτική παράταξη «Όραμα Δημιουργίας» στις 6.30 το απόγευμα της Δευτέρας στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (Διοικητήριο).

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι η Πρόεδρος του τμήματος Διοίκησης – Οικονομίας – Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων κ. Αναστασία Ζαφειροπούλου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κ. Λάμπρος Δρόσος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου σπουδαστών κ. Βασίλης Στεργίου και ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» κ. Γιάννης Αργυρόπουλος.


Μετά τις ομιλίες θα υπάρξουν τοποθετήσεις και παρεμβάσεις από τους παρευρισκόμενους.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι βουλευτές, εκπρόσωποι των θεσμικών και αυτοδιοικητικών φορέων του νομού και του δήμου, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι επιστημονικών, επαγγελματικών και συνδικαλιστικών συλλόγων για να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι διττός.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο κ. Αργυρόπουλος, «στοχεύουμε αφ’ ενός στη διαμόρφωση ενός πλαισίου προτάσεων που θα ενισχύσουν θεσμικά τη θέση του ΤΕΙ στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εν όψει και της αναδιάρθρωσης του σχεδίου «Αθηνά», και αφ’ ετέρου την αμφίπλευρη ενδυνάμωση της σύνδεσής του με την τοπική κοινωνία».

 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και για τους απλούς πολίτες καθώς «το μέλλον του ΤΕΙ στον Πύργο μας αφορά όλους» αναφέρεται στην πρόσκληση της παράταξης «Οραμα Δημιουργίας».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr