Φοιτητές ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Πως τα ρομποτάκια lego διδάσκουν.. προγραμματισμό…ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Φαίνεται πως οι φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας δεν περιορίζονται στους χώρους του τμήματος αλλά ανοίγονται παραπέρα.

Στις 2, 3 και 4 Απριλίου στα πλαίσια του 5ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που διοργανώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο1ο Γενικό Λύκειο της Ανθούπολης στην Πάτρα, από το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Αχαΐας-Ηλείας και από το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Αχαϊας, φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν μετά από προτροπή του Καθηγητή του τμήματος κ. Σπύρου Συρμακέση στη δραστηριότητα «Εκπαιδευτική Ρομποτική με Lego ΝΧΤ».


Η δραστηριότητα αυτή οργανώθηκε μετά από πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών κ. Βασίλη Νταλούκα, Ανέστη Βοβού και Ανθή Καρατράντου και στόχο είχε να επιδείξει σε μαθητές αλλά και στους καθηγητές πληροφορικής πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ρομποτάκια lego για τη διδασκαλία προγραμματισμού, προσφέροντας παράλληλα ένα διασκεδαστικό μάθημα.

Οι φοιτητές του τμήματος Αναγνώστου Κωνσταντίνα, Παναγιώτου Άντερς-Αθανάσιος, Παπαδάτος Πέτρος και Χρυσάνθου Κωνσταντίνα αφού έκαναν μια μικρή εισαγωγή στα Lego Robots, στη συνέχεια περιέγραψαν τις βασικές προγραμματιστικές δομές και σε ομάδες, δίπλα από τους ενδιαφερόμενους μικρούς και μεγάλους φίλους των ρομπότ αλλά και των γνωστών παιχνιδιών Lego, έδωσαν ζωή στα ρομπότ με προγραμματιστικές ασκήσεις και παιχνίδια.

Η δράση αυτή του νεοσύστατου αλλά ιδιαίτερα δυναμικού τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος γίνεται στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας και Σχεδιασμού Αλληλεπίδρασης του ΤΕΙ σε θέματα εκπαιδευτικής ψυχαγωγίας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr