"Ναι" Καπλάνη για την παραμονή των σχολών ΤΕΙ στο Αίγιο-Σημαντική εισήγηση προς Λοβέρδο

Άλλαξε γνώμη, ως φαίνεται, ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ. Σωκράτης Καπλάνης, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, είχε χαρακτηριστεί "εχθρός του Αιγίου" από την προηγούμενη δημοτική αρχή και ειδικότερα από τον πρώην δήμαρχο κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο, ο οποίος μάλιστα είχε έρθει σε πολύ σοβαρή ρήξη με τον "ισχυρό άνδρα" της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Κι ενώ εμφανιζόταν ο κ. Καπλάνης κάθετος ως προς την απομάκρυνση των δύο σχολών από το Αίγιο στο πλαίσιο του σχεδίου "Αθηνά" του Υπουργείου Παιδείας, φαίνεται πως η νέα δημοτική αρχή, με προσεκτικές κινήσεις και διαβεβαιώσεις για στενή και εποικοδομητική συνεργασία του Δήμου με τη διοίκηση του ΑΤΕΙ, έπεισε τον κ. Καπλάνη πως η Φυσικοθεραπεία και η Οπτική πρέπει όχι μόνο να παραμείνουν στην πόλη μας αλλά και να δεχτεί ξανά εισακτέους η Οπτική. Και η θετική αυτή γνώμη καταγράφεται σε έγγραφο προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, στο οποίο ο κ. Καπλάνης αναφέρει αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους οι δύο σχολές πρέπει να συνεχίσουν τη λειτουργία τους στο Αίγιο.

Για το έγγραφο αυτό μίλησε ενώπιον των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας ο δήμαρχος κ. Θανάσης Παναγόπουλος, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του σώματος στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Ο κ. Παναγόπουλος διάβασε το σχετικό έγγραφο αποφεύγοντας περιττούς πανηγυρισμούς, τονίζοντας όμως πως σοβαρό ρόλο στη "στροφή" Καπλάνη έπαιξε το Σύμφωνο Συνεργασίας που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην προηγούμενη συνεδρίαση. Συμπλήρωσε εξάλλου, πως το έγγραφο αυτό απεστάλη στον κ. Λοβέρδο στο πλαίσιο της ενημέρωσης που ζητήθηκε εκ μέρους του Υπουργείου, ώστε να ληφθούν υπόψιν οι εισηγήσεις των προέδρων των ΤΕΙ για το μέλλον των αυτοδύναμων τμημάτων, όπως αυτό του Αιγίου.

Ο κ. Καπλάνης, στο έγγραφο με αριθ.πρωτ. 50322/24-10-2014, σημειώνει πως το τμήμα Οπτικής-Οπτομετρίας είχε πάντα εισακτέους με υψηλή βαθμολογία εισαγωγικών εξετάσεων και είναι ελκυστικό για νέους, καθώς καλύπτονται όλες οι θέσεις, ενώ παράλληλα εγγράφονται και επαγγελματίες -ακόμα και από μακρινές περιοχές, γεγονός που τονίζει την αναγνώριση και την κοινωνική-επαγγελματική καταξίωση του τμήματος. Επίσης, αναφέρεται πως διορίστηκαν στο τμήμα δύο μέλη Ε.Π., επιστήμονες με πολύ υψηλά προσόντα που προέρχονται από πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας και του Καναδά, ενώ υπό διορισμό βρίσκεται ένα ακόμα μέλος Ε.Π.. Αναφορά γίνεται βεβαίως και στον άριστο εξοπλισμό που καλύπτει όλο το φάσμα των στόχων του τμήματος, όπως και το ότι δεν είναι ορθό να συγκεντρώνονται και να προσφέρονται όλες οι ειδικότητες στην Αττική, αποδυναμώνοντας έτσι την επαρχία. Τέλος, γίνεται εκτενής αναφορά στην άμεση συνεργασία με το Δήμο Αιγιαλείας, ο οποίος θα αναλάβει λειτουργικές ευθύνες και δαπάνες των τμημάτων, ενώ κατατίθεται και πρόταση συμμετοχής εκπροσώπου των ΟΤΑ που στηρίζουν τις σχολές και τα τμήματα, στα όργανα του ΤΕΙ (Συμβούλιο ή Σύγκλητο).


Δείτε το έγγραφο του κ. Καπλάνη προς τον Υπουργό κ. Λοβέρδο, που κοινοποιήθηκε στο Δήμο Αιγιαλείας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr