''Καταγγέλλονται απαράδεκτες προφάσεις που για μήνες επί μηνών καθυστερούν την εκλογή Προέδρου στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας''

Καταγγέλλονται απαράδεκτες προφάσεις που για μήνες επί μηνών καθυστερούν την εκλογή Προέδρου στο ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Η Διοίκηση του ΑΤΕΙ δεν έχει μέχρι σήμερα απαντήσει στα ερωτήματα που εγείρονται.

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Άμεση η ανάγκη διερεύνησης των αιτιών της αδικαιολόγητης καθυστέρησης εκλογής Προέδρου στο ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας» κατέθεσαν οι βουλευτές ΔΗΜΑΡ A΄ Πειραιά κ. Μαρία Ρεπούση και Αχαΐας κ. Νίκος Τσούκαλης, και ζητούν να χυθεί άπλετο φως στις αιτίες της καθυστέρησης της εκλογής Προέδρου στο Τεχνολογικό Ίδρυμα της Δυτικής Ελλάδας με σκοπό να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:


«Με μια επιστολή-κόλαφο για τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν σχετικά με την εκλογή προέδρου στο ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, τα οποία αποτελούν προσβολή για το χώρο του Πανεπιστημίου, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του ως μέλους του Συμβουλίου Ιδρύματος ο ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ηλίας Κούβελας, καθώς θεωρεί ότι η περαιτέρω παραμονή του στη θέση αυτή οδηγεί έμμεσα στη νομιμοποίηση παράνομων πράξεων που σχετίζονται με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση εκλογής προέδρου του ΑΤΕΙ.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή παραίτησης αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος με μια σειρά από απαράδεκτες προφάσεις καθυστερούσε επί μήνες να εφαρμόσει ως όφειλε το νόμο 94/2013 και να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου/Πρύτανη του Ιδρύματος, τη στιγμή που η εν λόγω διαδικασία έχει περατωθεί προ πολλού σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι στις 9 Οκτωβρίου 2014 αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» Διεθνής Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη θέση του Πρύτανη η οποία είναι παράνομη, δεδομένου ότι επικαλείται με εξαιρετικά επιλεκτικό τρόπο Βασιλικό Διάταγμα του 1958 που φέρει όλα τα απαράδεκτα χαρακτηριστικά της νομοθεσίας της μετεμφυλιακής Ελλάδος. Περιγράφει δε, μεταξύ άλλων, το ποιος είναι αυτός που φέρει ελληνική συνείδηση!

Τέλος, στην επιστολή καταγγέλλεται ότι η ως άνω προκήρυξη έγινε παρά το γεγονός ότι στη συνεδρίαση της 2ας Οκτωβρίου το Συμβούλιο Ιδρύματος ενέκρινε με ομοφωνία όλων των παρόντων μελών άλλη σύννομη Προκήρυξη, η οποία με άκρως προκλητικό τρόπο αγνοήθηκε από τον Πρόεδρο του Σ.Ι. Σημειώνει δε ότι στην εν λόγω συνεδρίαση απουσίασε ο Πρόεδρος που την είχε συγκαλέσει χωρίς να δώσει καμία εξήγηση.

Δεδομένου ότι στην απάντηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην υπ’ αριθμόν 2495/12-09-2014 Ερώτησή μας για το ίδιο θέμα μας γνωρίσατε ότι η Διεύθυνση Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. με το αρ. 149965/Ε5/19-09-2104 έγγραφό της έχει ζητήσει στοιχεία από το ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να μας ενημερώσετε σχετικά, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ακόμη,

Δεδομένου ότι όσα καταγγέλλονται στην παραίτηση του κ. Κούβελα είναι ιδιαίτερα σοβαρά, εγείρουν ερωτηματικά για ύπαρξη διοικητικών ευθυνών, αποτελούν προσβολή για το χώρο του Πανεπιστημίου και διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

- Για ποιους λόγους το ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας δεν έχει εναρμονιστεί με την Ελληνική Νομοθεσία που προβλέπει ότι η εκλογή Προέδρου έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί έως τις 30 Νοεμβρίου 2013;

- Προτίθεστε να προβείτε άμεσα σε διοικητικό έλεγχο τόσο για την εξακρίβωση και διερεύνηση των όσων ιδιαίτερα σοβαρών καταγγέλλονται στην επιστολή παραίτησης του κ. Κούβελα όσο και για την απόδοση τυχόν ευθυνών στους υπαίτιους της αδικαιολόγητα μεγάλης καθυστέρησης εκλογής Προέδρου του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που διαταράσσει την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος;»

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr