Έτοιμοι για προβούν σε κινητοποιήσεις οι φοιτητές του ΤΕΙ Πύργου αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους

Αποφασισμένοι να κινητοποιηθούν και να διαμαρτυρηθούν στον πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Σωκράτη Καπλάνη, είναι οι φοιτητές του παραρτήματος ΤΕΙ Πύργου, εάν και εφόσον τα αιτήματα που κατατέθηκαν και ψηφίστηκαν στην πρώτη τους γενική συνέλευση και εστάλησαν ήδη στην Σύγκλητο του ιδρύματος, δεν ικανοποιηθούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρωινή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών Βασίλης Στεργίου, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, συζήτησαν όλα τα φλέγοντα ζητήματα που τους απασχολούν και τα οποία συμπεριλαμβάνονταν σε δυο προτάσεις οι οποίες αφορούσαν κυρίως τα εργαστήρια και τη μη  υποχρεωτική παρακολούθηση τους, τη στελέχωση των τμημάτων με μόνιμο προσωπικό (καθηγητές και διοικητικό) αλλά και την σίτιση όλων ανεξαιρέτως των σπουδαστών.

Ο Σύλλογος Σπουδαστών, σύμφωνα με την απόφαση της γενικής του συνέλευσης, καλεί σε θέση μάχης για όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει με τα τμήματα όλους τους φοιτητές.


Συγκεκριμένα μιλώντας για κάθε ένα τμήμα ξεχωριστά ανέφερε:

«Για το τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ το γεγονός ότι δεν θα διδαχθούν μαθήματα του πρώτου έτους είναι στην κατεύθυνση κάθε χρόνο να αφαιρείται ένα έτος από το πρόγραμμα για να κλείσουμε μια ώρα αρχύτερα. Το μέτρο δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στους σπουδαστές που χρωστάνε μαθήματα σε αυτά τα έτη γιατί θα είναι πολύ δύσκολο να τα περάσουν.

Ειδικά το ότι δε θα διδαχθούν εργαστήρια θα δυσκολέψει μεγάλη μερίδα σπουδαστών στον αγώνα που κάνουν να πάρουν πτυχίο. Απαιτούμε να διδαχθούν όλα τα μαθήματα ανεξαιρέτως σε πιο έτος βρίσκονται. Ειδικά για τα εργαστήρια δε θα κάνουμε βήμα πίσω. Το τμήμα μέχρι το 2018 που κλείνει να επιτελεί σε όλα τα επίπεδα το διδακτικό έργο. Καμία υποβάθμιση- καμία περικοπή».

Όσον αφορά τη Μουσειολογία, οι φοιτητές ζητούν να διδαχτούν όλα τα μαθήματα ανεξαρτήτως έτους στο οποίο διδάσκονται ώστε όλοι οι σπουδαστές να μπορούν να τα παρακολουθήσουν. Καμία περικοπή μαθήματος. Καμία συνδιδασκαλία με παρεμφερές  μάθημα  στο ΔΟΕΠΤΜ.  Σπουδές πάνω στη Μουσειολογία με όλα τα μαθήματα της από το πρώτο έτος.

Όσον αφορά το τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας, Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων (ΔΟΕΠΤΜ), οι φοιτητές διεκδικούν να στηθεί σε γερές βάσεις με μόνιμο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό. «Οι σπουδαστές του νέου τμήματος να μη νοιώθουν την αβεβαιότητα στην αρχή κάθε εξαμήνου για το τι θα γίνει. Αν θέλουμε να μιλάμε για ένα τμήμα με μέλλον τότε θα πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα. Τέρμα στην αβεβαιότητα και τις εκπλήξεις κάθε αρχή νέου εξαμήνου».

Το μεγαλύτερο μέρος της γενικής συνέλευσης, απασχόλησε το ζήτημα της κατάργησης των απαλλαχτικών εργασιών, το οποίο οδηγεί σε δεινή θέση δεκάδες σπουδαστές οι οποίοι έχουν ήδη ξενοικιάσει και φύγει από τον Πύργο. «Είναι μια απόφαση επικίνδυνη καθώς τσακίζει όλο το σχεδιασμό εκατοντάδων συναδέλφων.

Ο Σύλλογος Σπουδαστών θα μπει μπροστά με βασικό αίτημα ότι όσοι σπουδαστές έχουν ξενοικιάσει, έχουν οικονομικές δυσκολίες, εργάζονται να μην υποχρεωθούν να παρακολουθήσουν ξανά τα εργαστήρια. Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε η απόφαση να παρθεί πίσω άμεσα» είπε ο Βασίλης Στεργίου και πρόσθεσε ότι γενικότερα διεκδικούν μόνιμο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, έγκριση όλων των αιτήσεων για σίτιση και να μπει ένα τέλος στο θέμα των πτυχιακών.

Παράλληλα, τα μαθήματα που δηλώθηκαν σε προηγούμενο εξάμηνο και δεν διδάχτηκαν να μην χρεωθούν στη νέα δήλωση μαθημάτων καθώς δεν αποτελεί ευθύνη των σπουδαστών. Τέλος, οι φοιτητές αποφάσισαν τη συμμετοχή του Συλλόγου στο πανελλήνιο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr