Σύγκλητος Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: Όχι στην ενσωμάτωση της ΣΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος

Σύγκλητος Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: Όχι στην ενσωμάτωση της ΣΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος

Πραγματοποιήθηκε η έκτακτη σύγκλητος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με θέμα της συγχώνευσης της ΣΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο που ορίζει το Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Η Απόφαση της 149ης Συνεδρίασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.


Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αποφάσισε ομόφωνα:

  • Την απόρριψη της ενσωμάτωσης της ΣΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
  • Την πλήρη υιοθέτηση και εφαρμογή των προτάσεων της Επιτροπής του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη διερεύνηση μορφών συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το ΤΕΙ Πελοποννήσου, για την ενσωμάτωση του ΤΕΙ Πελοποννήσου

Ιδιαίτερα απαιτεί:

  • Την άμεση ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα την Τρίπολη και μετεξέλιξη του ήδη υφιστάμενου Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών σε τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών πενταετούς φοίτησης, με πλήρη διασφάλιση των επαγγελματικών και ακαδημαϊκών δικαιωμάτων των φοιτητών.
  • Τη μετακίνηση του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων από τη Σπάρτη στην Τρίπολη και την ένταξή του στο Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
  • Τη διάθεση των προτεινόμενων από την Επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας Έρευνα και Θρησκευμάτων πιστώσεων και χρηματικών πόρων.

Ο πρύτανης

Καθηγητής Αθανάσιος Κατσής

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr