Καταργείται το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας - Μοιράζονται τα Τμήματα σε δύο Πανεπιστήμια

Καταργείται το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας - Μοιράζονται τα Τμήματα σε δύο Πανεπιστήμια

Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας (Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας), με έδρα την Πάτρα καταργείται από την έναρξη ισχύος του παρόντος ως αυτοτελές νομικό πρόσωπο και εντάσσεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Κατ' εξαίρεση, εντάσσονται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε., Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. και Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας και περιέρχονται σε αυτό αυτοδικαίως κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή τα εργαστήρια, ο εξοπλισμός, τα αρχεία, βιβλιοθήκες και λοιπές δομές που εξυπηρετούν τα ανωτέρω Τμήματα.

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Οι εγγεγραμμένοι φοιτητές σε Τμήματα του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, όσοι δηλαδή κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος δεν έχουν ολοκληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που απαιτούνται από το πρόγραμμα σπουδών για τη λήψη πτυχίου, εντάσσονται αυτοδίκαια στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ειδικότερα:

  • Οι φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα το Μεσολόγγι, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα την Πάτρα, του Τμήματος Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων και του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας εντάσσονται στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ή στο Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών.
  • Οι φοιτητές του Τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας εντάσσονται σε ένα από τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών.
  • Οι φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας εντάσσονται στο Τμήμα Επιστήμης της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας.
  • Οι φοιτητές των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε., Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. και Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. εντάσσονται αυτοδίκαια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και κατανέμονται σε Τμήματα της Σχολής Μηχανικών

Υπουργείο Παιδείας: Αύριο η ανακοίνωση του τελικού Νομοσχεδίου για τις Συγχωνεύσεις των ΑΕΙ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr