Επίσκεψη Γενικού Προξένου της Αμερικής στο ΤΕΙ ΑΜΘ

Επίσκεψη στο ΤΕΙ ΑΜΘ έκανε σήμερα, 31.10.2014 ο Γενικός Πρόξενος της Αμερικής στην Θεσσαλονίκη κ. Robert Sanders με στόχο να πληροφορηθεί για την πρόοδο των μαθημάτων Business English που διδάσκει και επιμελείται η αμερικανίδα καθηγήτρια Dr. Dorothy Zemach σε δυό τμήματα 50 φοιτητών.

Ο κ. Sanders συναντήθηκε στο πλαίσιο αυτό με τον πρόεδρο του ΤΕΙ ΑΜΘ καθ. Αθανάσιο Μητρόπουλο, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο καθ. Δημήτριο Εμμανουλούδη, τον πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αν. Καθ. Δημήτριο Μαδυτινό.

Ο κος Robert Sanders, έχει υπηρετήσει ως διπλωμάτης του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ σε διάφορες θέσεις, τόσο στην Ουάσινγκτον όσο και στο εξωτερικό. Πρόσφατα, υπηρέτησε ως συντονιστής στην Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών στο τμήμα Εκπαίδευσης του Αμερικανικού Πολιτικού Προσωπικού για το Αφγανιστάν, ενώ διετέλεσε και επόπτης στο Επιχειρησιακό Κέντρο του Υπουργείου Εξωτερικών. Κατά την περίοδο 2008-2009 ήταν ο ανώτερος υπάλληλος του πολιτικού προσωπικού στην Ομάδα για την Ανοικοδόμηση/ Ανασυγκρότηση της Επαρχίας Χοστ του Αφγανιστάν. Έχει επίσης υπηρετήσει την θητεία του στο Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν και Βηρυτό, καθώς και στην Εκτελεστική Γραμματεία της Ουάσινγκτον.


Ο κ. Sanders μιλάει Ελληνικά, Ισπανικά και Ουρντού. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Georgetown της Ουάσινγκτον με Bachelor και Master. Κατάγεται από την Καλιφόρνια. Τον κ. Sanders συνόδευε η κ. Ιωάννα Κουτσουνάνου από τις Δημόσιες Σχέσεις του Προξενείου. Στην φωτογραφία από αριστερά ο πρόεδρος του ΤΕΙ ΑΜΘ καθ. Α. Μητρόπουλος, η Δρ. Dorothy Zemach και ο Γενικός Πρόξενος κ. Robert Sanders.

(Ν. Κιούρτης, Δημόσιες Σχέσεις)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr