Σχετικά με την έλλειψη προσωπικού στο ΤΕΙ Καβάλας

Σχετικά με την έλλειψη προσωπικού στο ΤΕΙ Καβάλας

Οι μόνιμοι υπάλληλοι του ΤΕΙ ΑΜΘ στην Καβάλας ποτέ δεν ήταν τόσο λίγοι όσο είναι σήμερα. Αυτό οφείλεται στις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων και στον μεγάλο περιορισμό των προσλήψεων. Στο ΤΕΙ οι διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι σήμερα είναι 50 (άνδρες και γυναίκες) αν και ο οργανισμός προβλέπει τους διπλάσιους. Στη διάρκεια του έτους το προσωπικό θα μειωθεί κι άλλο λόγω νέων συνταξιοδοτήσεων. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί, έστω να αντιμετωπιστεί, αλλά αυτό δεν γίνεται. Το Υπουργείο Παιδείας αδρανεί κι οι τοπικοί βουλευτές υποσχέθηκαν βοήθεια η οποία έως τώρα δεν υπάρχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω των μετατάξεων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα 13 δημόσιοι υπάλληλοι απ’ όλη την Ελλάδα δήλωσαν ότι θέλουν να εργαστούν στο ΤΕΙ. Τα υπηρεσιακά συμβούλια ενέκριναν τις μετατάξεις αλλά η τελική έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας αργεί. Αλλού 6 μήνες κι αλλού ακόμη και 12! Όταν τον Νοέμβρη επισκέφθηκε το ΤΕΙ ο Υπουργός κ. Γαβρόγλου, του είχε τεθεί το θέμα. Είχε υποσχεθεί να το εξετάσει και να το προωθήσει. Δεν έγινε τίποτα. Εκπρόσωποι του ΤΕΙ ενημέρωσαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Πάλι έλαβαν υποσχέσεις αλλά επί της ουσίας ουδέν. Κάπως έτσι 13 διοικητικοί υπάλληλοι είναι έτοιμοι να ενταχθούν στο δυναμικό του ΤΕΙ αλλά για άγνωστους λόγους αυτό δεν συμβαίνει, αναφέρει η Εφημερίδα «Πρωϊνή».


Στο μεταξύ το ΤΕΙ Καβάλας ωριμάζει τη διαδικασία για να προσλάβει μέσω ΑΣΕΠ 16 εργάτες καθαριότητας – προσωπικό ορισμένου χρόνου 18 μηνών. Η διαδικασία θα ξεκινήσει μόλις εγκριθεί από το ΑΣΕΠ. 13 εργάτες θα απασχοληθούν στη Καβάλα, 2 στη Δράμα κι ένας στο Διδυμότειχο.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr