Ανάδειξη εκπροσώπων των φοιτητών στα συλλογικά όργανα του ΤΕΙ ΑΜΘ

Ανάδειξη εκπροσώπων των φοιτητών στα συλλογικά όργανα του ΤΕΙ ΑΜΘ

Το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενημερώνει τους φοιτητές του Ιδρύματος ότι δυνάμει του δ΄ σχετικού, ισχύει ότι:

1. Οι εκπρόσωποι των φοιτητών στα συλλογικά όργανα των ιδρυμάτων εκλέγονται με τους αναπληρωτές τους από το σύνολο των φοιτητών με δικαίωμα συμμετοχής σύμφωνα με την περ. β’ του άρθρου 2 του ν. 4485/2017 της οικείας κατηγορίας (α) προπτυχιακοί φοιτητές και β) μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες.


2. Η εκλογική διαδικασία διεξάγεται σε ετήσια βάση και σε κοινή ημερομηνία, η οποία ορίζεται και προκηρύσσεται από τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα των φοιτητών. Οι φοιτητές ψηφίζουν για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους σε τρεις (3) διαφορετικές κάλπες, που αφορούν τη συμμετοχή τους στο τμήμα (Συνέλευση τμήματος και Γενική Συνέλευση Τομέα), τη Σχολή (Γενική Συνέλευση και Κοσμητεία) και τη σύγκλητο. Σε περιπτώσεις όπου η σχολή έχει μόνο ένα τμήμα (άρθρο 9 παρ. 2 του ν. 4485/2017), η εκλογική διαδικασία διεξάγεται με δύο (2) κάλπες.

Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε όλα τα ψηφοδέλτια ανά τμήμα, Σχολή και Σύγκλητο εφόσον είναι εγγεγραμμένοι σε αντίστοιχο τμήμα. 3. Η εκλογή γίνεται με άμεση, μυστική και καθολική ψηφοφορία, η οποία προκηρύσσεται από τα όργανα των φοιτητών, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη συγκρότηση σχετικής εφορευτικής επιτροπής, ανά τμήμα, ανά Σχολή και ανά Ίδρυμα.

Οι επιτροπές αποτελούνται από φοιτητές, με τους αναπληρωτές τους και είναι υπεύθυνες για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Οι υποψηφιότητες, οι παραιτήσεις και οι ενστάσεις σχετικά με την ανακήρυξη των υποψηφίων, υποβάλλονται στη σχετική εφορευτική επιτροπή και πρωτοκολλούνται.

4. Μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, στα συλλογικά όργανα μετέχουν οι φοιτητές βάσει της σειράς κατάταξης στις τελευταίες διενεργηθείσες εκλογές.

Κατόπιν τούτων παρακαλούνται οι Φοιτητικοί Σύλλογοι για τις ενέργειές τους.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr